Τρίτη 21 Μαΐου 2019,

Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε – Ενημερωτική Εκδήλωση για τον GDPR και την IDD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, η Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Νέος κανονισμός 2016/679 (Ε.Ε) για την Διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων G.D.P.R. & Οδηγία για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση I.D.D. για ασφαλιστικά γραφεία» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Ελλάδος (Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο. Στην Εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής .

Ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός GDPR (General Data Protection Regulation) 2016/679 ψηφίσθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Απριλίου 2016 και από τις 25 Μαΐου 2018, εφαρμόζεται ως νομοθέτημα αμέσου εφαρμογής από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Κανονισμός ρυθμίζει τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα (Συλλογή, Επεξεργασία, Πρόσβαση κλπ). Το θέμα του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού (G.D.P.R.), ήδη απασχολεί επιχειρήσεις και οργανισμούς και η εφαρμογή του είναι σημαντική, τόσο λόγω των υψηλών απαιτήσεων και δυσκολιών που παρουσιάζει κατά την εφαρμογή του, όσο και λόγω των υψηλών προστίμων που προβλέπεται σε περίπτωση παραβίασης του. Στην εκδήλωση αναλύθηκαν όλα τα θέματα που προκύπτουν από την υποχρέωση των επιχειρήσεων και οργανισμών να εναρμονισθούν με τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού (G.D.P.R.) όσο και των σημαντικών αλλαγών που θα επιφέρει η εφαρμογή της νέας οδηγίας για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση (I.D.D.) στην ασφαλιστική αγορά και τις συναλλαγές του κοινού με τις Ασφαλιστικές Εταιρίες και τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές. Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ήταν έντονο και αποτυπώθηκε μέσω του μεγάλου αριθμού των ερωτήσεων που απηύθυναν στους εισηγητές.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν:

• Για τον κανονισμό G.D.P.R o κ. Τσελεμπάνης Βασίλειος , Διευθυντής Νομικού Τμήματος DAS Hellas

• Για την οδηγία I.D.D η κ. Χαμπάκη Μυρτώ , Υπεύθυνη για τα Διεθνή Porjects Ομίλου ARAG & Solvency II .

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα