Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019,

Ο κ. Ιωάννης Χάϊδος, πρόεδρος της Ένωσης Ασφ. Διαμ. Π.Ε.Καβάλας μας μιλάει για την αυριανή κίνηση ενάντια στις τραπεζικές πρακτικές

Στα πλαίσια της αυριανής συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έπειτα από το κάλεσμα της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Π.Ε.Καβάλας  σε όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος μαζικά στις   παραστάσεις  διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κοινού, ήρθαμε σε επαφή με τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Χάϊδο για να μας ενημερώσει σχετικά:

Τους τελευταίους μήνες οι αντιδράσεις ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, συλλόγων αλλά και φορέων του κλάδου είναι ολοένα και εντονότερες απέναντι στις αθέμιτες πρακτικές προσέλκυσης πελατών από τα τραπεζικά ιδρύματα. Τώρα ήρθε και η σειρά του δικούς σας Σωματείου να διαμαρτυρηθεί αλλά κυρίως να ενημερώσει τους καταναλωτές του Ν. Καβάλας για την βαρύτητα που έχει η επικοινωνία με τον προσωπικό του ασφαλιστικό διαμεσολαβητή. Θεωρείτε πως μεμονωμένες ενέργειες είναι αρκετές για να έχουν αποτελέσματα? Έχετε κάποιο πλάνο για μίας ευρέους κλίμακας ενημέρωσης των καταναλωτών?

Καταρχήν η υποχρέωση κάθε συλλόγου, έτσι και του δικού μας, είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μελών του αλλά και η προστασία και διάδοση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης τόσο σε τοπικό επίπεδο αλλά και γενικότερα. Σαφέστατα κύριος μοχλός αυτών των ενεργειών είναι η συνεχής ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα πλεονεκτήματα της Ιδιωτικής Ασφάλισης αλλά και την ανύψωση του ρόλου του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, ιδίως σε μια τοπική κοινωνία της Επαρχίας όπου οι σχέσεις είναι ακόμα πιο ευδιάκριτες.

Η ενημέρωση των μελών μας αλλά και η συμπαράσταση του προεδρείου του Συλλόγου μας είναι δεδομένη σχεδόν σε κάθε επαγγελματική έκφραση όταν αυτή χρειάστηκε για να αντιμετωπισθεί κάποια αδικία ή ανισότητα έναντι επίβουλων και κακόπιστων πράξεων από τρίτους φορείς.

Έτσι λοιπόν και στη περίπτωση του αγώνα που κάνουμε έναντι των Τραπεζών και των αθέμιτων και παραπλανητικών πρακτικών στη προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η απόφασή μας για την δημιουργία της Στάσης Διαμαρτυρίας μας, είχε παρθεί εδώ και μήνες, απλώς έφθασε η κατάλληλη στιγμή και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 1/11/2016 έξω από 2 υποκαταστήματα τραπεζών στην πόλη της Καβάλας.

Βέβαια πέρα της δικής μας ενέργειας, ο Σύλλογος μας είναι ανοιχτός να συμμετέχει σε οποιαδήποτε καλόπιστη ενέργεια που μπορεί να δημιουργηθεί και από άλλους συναφείς Συλλόγους ή Ομοσπονδίες, τόσο κλαδικές αλλά και γενικότερα, ώστε να εισακουσθούν και να προβληθούν τα προβλήματα του κλάδου μας ακόμα πιο έντονα και με  πιο ηχηρό τρόπο.

Γενικότερα όμως πιστεύω ότι τόσο ο κάθε Σύλλογος με το Δ.Σ., όσο και πολλοί μαζί δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να είμαστε διαρκώς ακόμα πιο κοντά στα μέλη μας, να προσπαθούμε συνεχώς για την επαύξηση της δύναμης των Σωματείων μας, να διεκδικούμε τόσο τοπικά όσο και μέσω των Ομοσπονδιών μας την επίλυση των χρόνιων θεμάτων του χώρου μας αλλά και να δίνουμε την εικόνα μια οργανωμένης Επαγγελματικής Τάξης.

Η φωτογραφία μου 2

Σε πρόσφατη ομιλία του σε ημερίδα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ο Πρόεδρος του επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεννόησης μεταξύ όλων των συλλόγων και φορέων της χώρας για μίας μεγαλύτερης κλίμακας ενεργειών όσον αφορά την ενημέρωση των καταναλωτών. Έχετε επικοινωνία με άλλους συλλόγους για μαζικές ενέργειες σαν και αυτή της Τρίτης?

Συμφωνώ απόλυτα με τον κο Χατζηθεοδοσίου Γ, και, προσωπικά πάντα ήμουν υπέρ του δόγματος «ισχύ εν τη ενώσει», μάλιστα ήδη ο Σύλλογος μας έχει έρθει σε επαφή και με άλλους Συλλόγους με τους οποίους συμφωνήθηκε αρχικά η δημοσιοποίηση κοινών θέσεων και στόχων με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων που θα προβάλλουν ακόμα περισσότερο τα διάφορα θέματα του κλάδου μας.

Θα πρόσθετα δε ότι πέρα της ανάγκης συνεννόησης μεταξύ όλων των Συλλόγων & Φορέων για μεγαλύτερης κλίμακας ενεργειών που θα έχουν φυσικά και μεγαλύτερο αντίκτυπο στη χώρα, θα ΠΡΕΠΕΙ να προηγηθεί μια συνάντηση-επικοινωνία των Συλλόγων, τουλάχιστον αυτών που το επιθυμούν, ανεξαρτήτως εάν και σε ποια κατηγορία Διαμεσολάβησης ή Ομοσπονδίας ανήκουν, ώστε να τεθεί ένας «οδικός χάρτης» σχετικά με το που είμαστε που θέλουμε να φθάσουμε ως κλάδος και με ποιο τρόπο.

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο επαγγελματικό μας χώρος είναι μικρός, μόλις 11.000-12.000 χιλ. Διαμεσολαβούντες σε όλη την Ελλάδα όπου το 60% βρίσκεται στην Αθήνα, μικρός μεν αλλά και πολύ σκληρός γιατί βάλλεται ίσως περισσότερο από κάθε άλλο ελευθέριο επάγγελμα. Έτσι λοιπόν αυτονόητο είναι να υπάρχουν και μικροσυμφέροντα ή αστοχίες από ορισμένους συναδέλφους. Θα πρέπει αρχικά, λοιπόν να καθίσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι (τουλάχιστον οι πρόεδροι) και να συζητήσουμε όλα αυτά που μας συμβαίνουν και εφόσον συμφωνήσουμε να γίνουν και στη πράξη. Μάλιστα από την ενημέρωση που έχω, κάτι τέτοιο είναι ήδη στις σκέψεις των υπευθύνων των Ομοσπονδιών στην Αθήνα.

 

Πείτε μας δύο λόγια για το Σωματείο σας. Πόσα μέλη αριθμεί, ποιος είναι ο πρακτικός σκοπός ύπαρξής του και τί σχεδιάζετε για το μέλλον.

Το Σωματείο μας ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ, έχει ζωή μόλις 21 μηνών, δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από μια ομάδα Διαμεσολαβητών που αποφασίσαμε πια να μετέχουμε στη «βάσανο», να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο χώρο μας και στη πόλη μας, αλλά και αποφασισμένοι να καταγγείλουμε τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν και που μάλιστα έχουν ιδιαίτερα αυξηθεί με την συνεχή οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία έτη την χώρα μας.

Απαριθμεί 34 μέλη μέχρι στιγμής, αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι σύντομα θα αυξηθεί ο αριθμός και με άλλους συναδέλφους, οι οποίοι κατανοούν μέρα με τη μέρα, ότι μόνο μέσα από οργανωμένες ενέργειες και συντεχνίες, μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Πέρα βέβαια από την επιμόρφωση στα μέλη (και όχι μόνο), με διάφορα πρακτικά σεμινάρια και ημερίδες που έχουμε διοργανώσει έχουμε κάνει αλλά και σχεδιάζουμε ακόμα πιο πολλές ενέργειες με εξωστρεφή χαρακτήρα, κυρίως προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού γύρω από το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, τα πλεονεκτήματα της καθώς και την προάσπιση του επαγγέλματος του Διαμεσολαβητή.

Είμαστε δε σε μόνιμη συνεννόηση τόσο με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας όσο και με την Ομοσπονδία Εμπόρων, Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Καβάλας, για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας.

Μάλιστα σχετικά σύντομα ο Σύλλογος μας θα «ανοίξει» πια το «Φάκελο Μαύρων και μη Πιστοποιημένων Ασφ…των» και θα ειπωθούν πια τα πράγματα με το όνομα  τους, έτσι ώστε να προστατευθούν  αφενός οι καταναλωτές αλλά και  η εργασία των Νόμιμων & Πιστοποιημένων Διαμεσολαβητών, οι οποίοι μοχθούν καθημερινά και μέσα σε αντίξοες καταστάσεις προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.  

 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα