Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019,

Και οι Σερραίοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση

 Ο Σύλλογος Ανεξαρτήτων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών συμμετέχει ενεργά στην σημερινή γενική απεργία και καλεί όλους τους συναδέλφους στην Γενική Απεργία σήμερα στις 10.00  στην Πλατεία Κρονίου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου Ανεξαρτήτων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών:

«Αγαπητοί συνάδελφοι οι δυσβάσταχτες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις για τον κλάδο μας φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετές για την πλήρη εξαφάνιση μας και τώρα επιχειρείται η τελική μας εξόντωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δελτίο τύπου του υπουργείου αλλά και σε σχετική παράγραφο του μνημονίου που παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ, οι ασφαλιστικές εισφορές, από το 2018 αντί να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, που θεωρεί εισόδημα και όχι έξοδο τις καταβληθείσες εισφορές, οδηγεί σε νέες δημευτικές επιβαρύνσεις, οι οποίες θα αφορούν πρωτίστως όσους δηλώνουν χαμηλό φορολογητέο εισόδημα και άρα εκλήθησαν να πληρώσουν και τις χαμηλότερες εισφορές.

     Η  ΕΑΔΕ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ πιστεύουν ότι εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην υιοθέτηση μιας τέτοιας  νομοθετικής αλλαγής, θα οδηγήσει σε περαιτέρω φτωχοποίηση τον κλάδο μας που δεν έχει περιθώρια αντοχής. »

 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα