Σάββατο 20 Ιουλίου 2019,

Η Ε.Ε.Α.Ε ενημερωνει τα μέλη της για τις διευκρινήσεις που εδόθησαν απο την ΔΕΙΑ και την Ε.Α.Ε.Ε σχετικά με την επαναπιστοποίηση

Προς
τα Μέλη της ΕΕΑΕ

Αθήνα, 26/11/2015
Αρ. Πρωτ. : 1589
Εγκύκλιος : 42

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη εγκύκλιο μας παρακολουθούμε στενά το θέμα της Επαναπιστοποίησης που περιγράφεται στην Πράξη της ΤτΕ (45/21-11-2014).

Έχουμε κατ’ επανάληψη σημειώσει τα προβλήματα που παρουσιάζει η εφαρμογή της Πράξης αυτής και τα θέματα που χρειάζεται να διευκρινιστούν. Μεταξύ αυτών, το θέμα της Εκπαίδευσης εντός του 2015.
Έτσι κατόπιν συνεχούς και επίμονης επικοινωνίας μας με την Ε.Α.Ε.Ε. και με τη Δ.Ε.Ι.Α., μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ότι εδόθησαν σχετικές διευκρινήσεις:
1. Τα Επιμελητήρια δεν νομιμοποιούνται να ζητούν πιστοποιητικά για τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων των 15 ωρών εντός του 2015.

2. Η Δ.Ε.Ι.Α. θα αποστείλει επιστολή στα Επιμελητήρια διευκρινίζοντας ότι δεν απαιτείται πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων 15 ωρών κατανεμημένων ισομερώς στους 3 τομείς μέχρι τις 31/12/2015.

3. Ο έλεγχος των πιστοποιητικών επιτυχούς παρακολούθησης 75 ωρών σεμιναρίων θα γίνει από τα Επιμελητήρια μετά τη λήξη της 5ετίας, δηλαδή εντός του Δεκεμβρίου του 2019 στο βαθμό που αφορά Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές ήδη ενεργούς κατά τη θέση σε ισχύ της Πράξης 45/21-11-2014, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 12/12/2014.

4. Η κατά το δυνατόν ισομερής κατανομή των 75 ωρών εντός της πενταετίας με ισομερή κατανομή των τριών τομέων γνώσεων σημαίνει κατά τη Δ.Ε.Ι.Α. προτεραιότητα τόσο για τους Φορείς Εκπαίδευσης όσο και για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές για πραγματοποίηση 15 ωρών τουλάχιστον ανά έτος.
Αποκλίσεις επ’ αυτού μπορούν να δικαιολογηθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

5. Ειδικά για το έτος 2015 οι αναλογούσες 15 ώρες μπορούν να ολοκληρωθούν εντός του 2016 λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων.
Με βάση την παραπάνω ενημέρωση, δόθηκε προς το παρόν μία πρώτη λύση στο ζήτημα του χρόνου για το έτος 2015.

Τα υπόλοιπα ζητήματα παραμένουν εκκρεμή και θα τεθούν στην συνάντηση που έχει ορισθεί ήδη με την Δ.Ε.Ι.Α.
Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα