Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019,

Η ενωση ασφαλιστών Καβάλας για τις αθέμιτες πρακτικές πωλήσεων

ΕΑΔ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Δυστυχώς για ακόμα μια φορά τα Δίκτυα των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο, όπου ορισμένες Ασφαλιστικές Εταιρίες με ενέργειες, όπου κατά τις ίδιες αναφέρονται ως cross sailing marketing, καταπατούν αφενός τη κείμενη νομοθεσία, αφετέρου «δηλητηριάζουν» την σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης με τα πραγματικά δίκτυα πωλήσεων τους, των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Αναφερόμαστε βεβαίως στην νέα προωθητική ενέργεια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, η οποία σε συνεργασία με γνωστό Μεσίτη Ασφαλίσεων INSURANCE MARKET και την γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας VODAFONE, προσφέρει εκπτωτικό πακέτο ασφάλισης οχημάτων, για το πελατολόγιο της 2ης εταιρίας, καταπατώντας έτσι την Εποπτική Πράξη της ΤτΕ, όπου σαφώς δεν επιτρέπει την προώθηση διαφορετικών τύπων ασφάλισης, ανά Δίκτυο Πωλήσεων.

Αναφερόμαστε όμως και στη νέα προωθητική ενέργεια της INTERAMERICAN ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, όπου προωθεί την υπηρεσία της, μέσω της γνωστής πολυεθνικής εταιρίας καυσίμων BP, μέσω των οποίων πρατηρίων καυσίμων «διαμεσολαβεί» στην πώληση ετησίων συμβολαίων Οδικής Βοήθειας με ιδιαίτερα χαμηλό ασφάλιστρο και κυρίως ασφάλιστρο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την τιμολογιακή πολιτική της που εφαρμόζει στα δίκτυα πωλήσεων των Διαμεσολαβητών της. Και εδώ βεβαίως είναι εμφανή η κατάπτωση της ενέργειας αυτής έναντι του Εποπτικού Πλαισίου όπως παραπάνω με την περίπτωση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.
Είναι πράγματι άξιο απορίας, που τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών αυτών αλλά και ορισμένων άλλων, συνεχώς προσπαθούν να «δημιουργούν» προβλήματα στις εσωτερικές σχέσεις μεταξύ των δικτύων πωλήσεων τους.

Εμείς σαν ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ, θα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ για ακόμη μια φορά όλες αυτές τις αθέμιτες πρακτικές που συμβαίνουν τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον, όπου κατ’ ουσία, στερούν και αφαιρούν τον υγιή ανταγωνισμό μέσω των διαφορετικών δικτύων πωλήσεων και εντρυφούν την αναξιοπιστία αλλά και που εμμέσως γυρνούν ΚΑΤΑ της ίδιας της ασφαλιστικής μας αγοράς, που τα τελευταία χρόνια δεινοπαθεί με κυρίως τα δίκτυα των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, που διαχρονικά στήριζαν και στηρίζουν αυτές τις εταιρίες.
Θα πρέπει αφενός οι Κλαδικές Ομοσπονδίες μας, να κινητοποιηθούν ακόμα περισσότερο με ΕΡΓΑ πια, ώστε να παγιώσουν τις δίκαιες και ειλικρινής προθέσεις των Διαμεσολαβητών για μια αγορά που πρέπει να κινείται εντός σωστών πλαισίων από όλους τους φορείς, αλλά θα πρέπει επίσης και η Δ.Ε.Ι.Α., πέρα το Νομοθετικό και Εποπτικό της ρόλο να αναπτύξει και η ίδια τον ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟ και ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ της έργο και να αποτρέπει εκείνες τις ενέργειες από τις όποιες γνωστές ή μη, αλλοδαπές ή ελληνικές εταιρίες, είναι σε αντίθεση με το κανονιστικό πλαίσιο.
Και ας προβληματιστούν όλοι τους, ότι η τάξη των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ, ήταν, είναι και θα είναι η μόνη μεγάλη δύναμη προώθησης της ασφαλιστικής ιδέας, ασχέτως αν κάποια μικρά-μεγάλα στελέχη εταιριών έχουν διαφορετική άποψη.

Εκ του Δ.Σ.
ΕΑΔ ΚΑΒΑΛΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα