Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018,

Η ΕΑΕΕ προωθεί το ενιαίο μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών προς όφελος των καταναλωτών

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με στόχο τη δημιουργία του ενιαίου μητρώου στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι αδειοδοτημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Δ. Μαζαράκης πραγματοποίησε μία συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου και δεύτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Κ. Μίχαλο και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου.

Η σημασία της πρωτοβουλίας αυτής είναι μεγάλη για το καταναλωτικό κοινό. Το ενιαίο μητρώο διαμεσολαβητών που θα είναι διαθέσιμο σε όλους online, θα επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να επαληθεύσει με τρόπο αξιόπιστο και ελεγχόμενο ότι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής με τον οποίο έρχεται σε επαφή, ενεργεί νόμιμα, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο και διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση ώστε να προσφέρει ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία –ευρωπαϊκή και ελληνική- προβλέπει υποχρέωση ύπαρξης γενικού μητρώου για το σύνολο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εγγράφονται στα επιμέρους Επιμελητήρια ενώ η δημιουργία ενός ενιαίου μητρώου διαμεσολαβητών δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου οι εκπρόσωποι της ΕΑΕΕ τόνισαν στον Υπουργό τη σημασία της επίσπευσης του έργου του μητρώου και ζήτησαν τη συμβολή του.

Στη συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΑΕΕ, κ. Δ. Μαζαράκη και κ. Μ. Αντωνάκη με τον κ. Κ. Μίχαλο και τον κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομία, την ανάπτυξη και την ασφαλιστική αγορά με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία του ενιαίου μητρώου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Για το σημαντικό αυτό θέμα, συμφωνήθηκε η ΕΑΕΕ να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν στενά σε τεχνικό και μηχανογραφικό επίπεδο με στόχο το ενιαίο μητρώο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα