Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018,

Η ΕΑΔΕ ενημερώνει για το Ενιαίο Μητρώο των Διαμεσολαβούντων

Η ΕΑΔΕ όρισε ως εκπρόσωπό της στην Επιτροπή για την δημιουργία του Ενιαίου Μητρώου Διαμεσολαβούντων τον κ. Παναγιώτη Λελεδάκη, Αντιπρόεδρο ΕΑΔΕ & Πρόεδρο ΠΣΑΣ, και αναπληρωτή του, τον κ. Γιώργο Καραβία, Ειδικό Σύμβουλο ΕΑΔΕ.

Όπως είναι γνωστό, ήδη από τον Ν.190/2006 είχε θεσμοθετηθεί η υποχρέωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων να δημιουργήσει το ενιαίο Μητρώο Διαμεσολάβησης.

Χαιρετίζουμε σήμερα την  πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΑΕΕ κ. Δημήτρη Μαζαράκη, ο οποίος από την πρώτη ημέρα της θητείας του ενέταξε τις δράσεις για την καταπολέμηση των μαύρων κωδικών στις άμεσες προτεραιότητές του.

Η απόφαση για την δημιουργία του ενιαίου μητρώου  προκαλεί στους επαγγελματίες του χώρου μας ικανοποίηση γιατί αφενός υλοποιεί την επιταγή και της νέας Οδηγίας IDD, αλλά  αφετέρου γιατί λαμβάνει υπ΄ όψιν την πάγια απαίτηση της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης , που θεωρεί, ότι η καταγραφή όλων των πιστοποιημένων επαγγελματιών θα οδηγήσει στην πάταξη του φαινομένου των μαύρων κωδικών, θα φέρει διαφάνεια στις συναλλαγές και θα λειτουργήσει υπέρ της προστασίας των καταναλωτών.

Η ΕΑΔΕ έχει προ πολλού καταθέσει τις προτάσεις της σχετικά με την μορφή και τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει το μητρώο, ώστε να δίνει την δυνατότητα στον καταναλωτή να επιβεβαιώνει εύκολα και σε εθνικό επίπεδο ότι συναλλάσσεται με πιστοποιημένο Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή.

 Παράλληλα έχει υποβάλει από το 2014 στην προηγούμενη ηγεσία του   Υπ. Ανάπτυξης αλλά και από τον Οκτώβριο του 2016 στην τωρινή ηγεσία, αίτημα για καμπάνια ενημέρωσης του κοινού από την  Γ.Γ. Καταναλωτή για την υποχρέωση του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή να επιδεικνύει σε κάθε ενημέρωση την εγγραφή του στο Μητρώο.

Τις προτάσεις αυτές και την εμπειρία της θα συνεισφέρει πλέον και στην Επιτροπή που θα ολοκληρώσει το έργο, έχοντας την βεβαιότητα ότι η ουσιαστική και τακτική συνεργασία που έχει αναπτύξει με την ΕΑΕΕ θα αποτελέσει το όχημα επίλυσης και άλλων σημαντικών θεμάτων της Αγοράς μας.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα