Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019,

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές του «παραλόγου» σε ένα σκηνικό τρέλλας, μεμψημοιρίας, ανικανότητας και καταστροφής.

Για ακόμα μια φορά η επαγγελματική τάξη των Διαμεσολαβούντων και γενικότερα των ελευθέρων επαγγελματιών οδηγείτε στην «απελπισία και στον μαρασμό» μέσα από το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό Σύστημα το οποίο έρχεται για να «εξοντώσει» και να δώσει την «χαριστική βολή» στο πιο νευραλγικό και δημιουργικό τομέα της οικονομίας.

Η ταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με «αίμα ψυχής» πλήρωνε και πληρώνει υψηλές εισφορές στον ΟΑΕΕ που αγγίζουν τις 500 € μηνιαίως ειδικά για εκείνους στις υψηλότερες κλίμακες λόγω παλαιότητας.
Επίσης το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι ίσως από τα λίγα επαγγέλματα τα οποία δεν φοροδιαφεύγουν και δηλώνουν-φορολογούνται στο 100% του εισοδήματός τους, λόγω των εκκαθαρίσεων των προμηθειών τους από τις ασφαλιστικές εταιρίες όπως αυτές βεβαιώνωνται στην εφορία.
Επίσης είναι απο τα λίγα επαγγέλματα τα οποία η νομοθεσία τόσο η εθνική όσο και ευρωπαϊκή, απαιτεί σωρεία διατάξεων, προυποθέσεων, ελέγχων και οργάνωση για την άσκηση του επαγγέλματος, το οποίο επιφέρει επιπλέον κόστος επι καθημερινής βάσεως.
Μέσα σε ενα νομικό πλαίσο το οποίο η πολιτεία και η εποπτική αρχή, επιτρέπει να λειτουργούν παράνομοι «μαϊμού-διαμεσολαβητές», εχθρικό και αντιδεοντολογικό ανταγωνισμό (τραπεζικά ιδρύματα), αναίσχυντες και προκλητικές παραβιάζεις της αγοράς (ορισμένων ασφαλιστικών εταιριών), ανικανότητα και απώλεια εισοδημάτων και φόρων (ανασφάλιστα), φέρνει με προκλητικό τρόπο αυτό το νομοσχέδιο το οποίο εξοντώνει το όποιο εναπομείναν εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματικών και μάλιστα «υπεξαιρώντας» το άνω του 70% αυτού συνολικά με την όποια φορολογική κλίμακα.
Δεν ΜΠΟΡΕΙ και δεν ΠΡΕΠΕΙ να περάσει αυτό το σχέδιο, το οποίο μόνο καταστροφή επιφέρει τόσο στην οικονομία όσο και στον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Δεν ΜΠΟΡΕΙ και δεν ΠΡΕΠΕΙ να αφήσουμε στους κατασκευαστές αυτού του «αίσχους» να δυναμιτίσουν την οποιαδήποτε ελπίδα για ανάπτυξη και να αδικήσουν τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.
Εμείς ως ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ, θα πολεμήσουμε μαζί μέ όλους του άλλους φορείς της αγοράς, Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες, Κλαδικές Ομοσπονδίες, Εμπορικούς Συλλόγους, Συνδικάτα-Σωματεία και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν και το επιτρέπει η μικρή δύναμή μας, γα να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα που συντελείτε.
Ας στρατευτούμε λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ από οποιοδήποτε μέρος της ελλάδας και οποιαδήποτε επαγγελματική τάξη, σε κοινές δράσεις και αγώνες, δεν έχουμε πια άλλα περιθώρια. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ !!!

Ιωάννης Χάϊδος
Πρόεδρος Δ.Σ.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα