Σάββατο 20 Ιουλίου 2019,

Ενεργοί Ασφαλιστές – Οι αποζημιώσεις μέσο αναβάθμισης την ασφαλιστικής συνείδησης.

Οι Ενεργοί Ασφαλιστές απέστειλαν επιστολή στην ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και στην Γενική Διευθύντρια κα. Αντωνάκη σχετικά με την προώθηση της ασφαλιστική συνείδηση στην ελληνική κοινωνία. Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι

Οι Ενεργοί Ασφαλιστές αναγνωρίζουν την προσφορά σας στο θεσμό και τάσσονται υπέρ κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στην αναβάθμιση του.

Σε μία χώρα που η ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων, βρίσκεται στα χαμηλότερα ποσοστά της Ευρώπης, οι Ενεργοί Ασφαλιστές, μέσα από την σελίδα τους, αποφάσισαν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της διάδοσης του θεσμού.

Στα πλαίσια της καλλιέργειας εθνικής συνείδησης υπέρ των οφελημάτων που προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση, οι Ενεργοί Ασφαλιστές, μέσα από την σελίδα τους, διενήργησαν δημοσκόπηση με το ερώτημα αν θα πρέπει να προβάλλονται οι αποζημιώσεις που δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ως μεμονωμένα περιστατικά.

 Με την λογική ότι αυτή η προβολή θα συμβάλλει στη διάδοση της ιδέας της ιδιωτικής ασφάλισης, οι Ενεργοί Ασφαλιστές έθεσαν το ερώτημα στους επαγγελματίες του χώρου και κατέγραψαν την άποψη τους.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ήταν ομόφωνο. Το σύνολο των συμμετεχόντων αποφάσισε ότι οι αποζημιώσεις των παθόντων θα πρέπει να προβάλλονται στο σύνολο της κοινωνίας μας, ώστε να ενθαρρύνεται η απόφαση των νοικοκυριών να προχωρήσουν στο βήμα της σύναψης συμβολαίων και να αντιληφθούν το πλεονέκτημα της ύπαρξης ασφάλισης. Οι καταναλωτές επίσης, θα αντιληφθούν ότι οι κίνδυνοι για τους οποίους μιλάμε δεν είναι θεωρητικοί, αλλά υπαρκτοί, και συμβαίνουν στους συνανθρώπους μας, άρα μπορεί να συμβούν και σε εμάς.

Περιπτώσεις αποζημιώσεων από σοβαρά τροχαία που τα δικαστήρια έβγαλαν αποφάσεις για μεγάλα ποσά στους συγγενείς των παθόντων, ίσως να βάλουν σε σκέψεις τους ανασφάλιστους οδηγούς και να σκεφτούν πιο σοβαρά την ασφάλιση του οχήματος τους.

Είναι ένας τρόπος να συμβάλλουμε στην μείωση του φαινομένου της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων.

α) Οι αποζημιώσεις των εταιρειών για μεγάλες νοσηλείες στα συμβόλαια υγείας

β) οι αποζημιώσεις ανικανότητας,

 γ) οι αποζημιώσεις απώλειας ζωής του ασφαλισμένου που πληρώνουν τους δικαιούχους ή τις τράπεζες για την εξόφληση του στεγαστικού δανείου,

δ) η πληρωμή των φόρων κληρονομιάς στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες

ε) Η επισκευή ή το εξ αρχής κτίσιμο του ακινήτου μετά από σεισμούς, καί φυσικές καταστροφές όπως πρόσφατα στην Μάνδρα και στο Μάτι

στ) η αποζημίωση της αξίας αντικατάστασης του αυτοκινήτου, ιδιωτικού ή επαγγελματικου μετά από κλοπή, πυρκαγιά ή οποιαδήποτε μορφή καταστροφής

Τα παραπάνω παραδείγματα ήταν ενδεικτικά και όχι περιοριστικά. Τα παραδείγματά προβολής των αποζημιώσεων είναι άπειρα, όπως και η συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην συνέχιση της ομαλής ζωής των συνανθρώπων μας.

Οι Ενεργοί Ασφαλιστές έκριναν ότι η προβολή των τόσων εκατομμυρίων ευρώ που πληρώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες κάθε χρόνο σε αποζημιώσεις θα βοηθήσει στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του θεσμού.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας την άποψη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αγοράς και έρχονται σε άμεση επαφή με τον πελάτη. Δώστε ένα ακόμα εργαλείο στη φαρέτρα του Ενεργού Ασφαλιστή και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει όλους. Τόσο εμάς που το προτείναμε, όσο και εσάς που θα το εφαρμόσετε.»

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα