Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019,

ΕΑΕΕ: Αύξηση παραγωγής Ασφαλίστρων Ιανουαρίου – Απριλίου 2018

Αύξηση 4,8% σημείωσε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων τον μήνα Απρίλιο, με τις Ασφαλίσεις Ζωής να καταγράφουν αύξηση 7,4%, μετά από το αρνητικό πρόσημο που επέδειξαν τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τον Μάρτιο. Αυξημένη ήταν για έναν ακόμα μήνα και η παραγωγή των Ασφαλίσεων κατά Ζημιών (+ 2,4%).

Τα παραπάνω προκύπτουν από την έρευνα που διεξάγει η ΕΑΕΕ σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων (εγγεγραμμένα ασφάλιστρα συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων).

Στην έρευνα της ΕΑΕΕ για τον μήνα Απρίλιο συνολικά ανταποκρίθηκαν 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες συγκέντρωσαν το 93,3% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 99,9% των ασφαλίσεων Ζωής, σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2017. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 19 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 45 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσαν οι εταιρείες αυτές η συνολική παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2018 διαμορφώθηκε στα €1.315.638.224,99, καταγράφοντας αύξηση 3,2%.

Αύξηση ύψους 7,6% κατέγραψαν και οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατά το 1ο τετράμηνο με την παραγωγή να ανέρχεται σε €700.541.180,56. Αντίθετα, οι Ασφαλίσεις Ζωής ανήλθαν σε €615.097.044,43, μειωμένες κατά 1,3%.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα