Τρίτη 21 Μαΐου 2019,

ΑΙΚ – «Μπροστά στις προκλήσεις, ανεβάζουμε επίπεδο»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στη Λευκωσία, το Ασφαλιστικό Συνέδριο 2018 το οποίο διοργανώνει το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου με την υποστήριξη και συμμετοχή όλων των Ασφαλιστικών Εταιρειών και στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 460 Σύνεδροι από Κύπρο και εξωτερικό.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημαντική προσφορά του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά σε θέματα εκπαίδευσης, αλλά και ευρύτερα στη συνεισφορά του Ασφαλιστικού Κλάδου στην οικονομία του τόπου. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η Βουλή δια του θεσμικού της ρόλου είναι πρόθυμη να στηρίξει δράσεις της ασφαλιστικής κοινότητας, μέσω νομοθεσιών ή άλλων μέτρων.

Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν:

H Έφορος Ασφαλίσεων κ. Βικτώρια Νάταρ, ο Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου κ. Μανώλης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου κος Ανδρέας Στυλιανού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κ. Κυριάκος Ανδρέου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου κ. Στέφανος Χατζηστυλλής, η κ. Νάντια Σταυρογιάννη, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, η Δρ. Olga Kandinskaia, Διευθύντρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc in Management with Specialization in Insurance του CIIM και η Δρ. Katharina Höhn – Πρόεδρος Eficert (European Financial Certification Organisation).

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν: 

Τα αποτελέσματα των Ερευνών Αγοράς, ανοικτές συζητήσεις και εξειδικευμένα επίκαιρα θέματα, που απασχολούν τον Ασφαλιστικό Τομέα, με τη συμμετοχή Διευθυντικών Στελεχών της Ασφαλιστικής Αγοράς και  διακεκριμένων Ομιλητών από Κύπρο και εξωτερικό.

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα των Ερευνών Αγοράς 2018, τις οποίες παρουσίασε ο κ. Χρίστος Μιχαηλίδης, Εκτελεστικός Πρόεδρος Cypronetwork. Οι έρευνες Αγοράς 2018 περιλαμβάνουν τις απόψεις του καταναλωτικού κοινού και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τον Ασφαλιστικό Τομέα. Επίσης, έρευνα διεξήχθη και μεταξύ των Γενικό Διευθυντών των Ασφαλιστικών Εταιρειών με σκοπό να διαφανούν οι ανησυχίες τους. Από τα ευρήματα των ερευνών, διεφάνη ότι η αξιοπιστία των Ασφαλιστικών Εταιρειών εξακολουθεί να ευρίσκεται σε ανοδική πορεία και ότι η εικόνα κάθε ασφαλιστικής Εταιρείας επηρεάζεται από τη συμπεριφορά, τις γνώσεις και τις πρακτικές των Δικτύων πωλήσεών τους.

Σημαντικό εύρημα αναφορικά με την εισαγωγή του ΓΕΣΥ ήταν το εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών/Εταιρειών που δε γνωρίζουν τι ακριβώς θα καλύπτει και πιο είναι το οικονομικό του κόστος. Επίσης, ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό απάντησε ότι θα διατηρήσει το υφιστάμενο συμβόλαιό του.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι με τα Σχέδια Υγείας που διατηρούν με ασφαλιστικές εταιρείες και θα ήθελαν να τα συνεχίσουν και μετά την εισαγωγή του ΓΕΣΥ.

Δείτε εδώ τις Ομιλίες των Εισηγητών

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα