Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Success Motivation: 5 Λόγοι να είσαι ευγνώμων

Έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία που συσχετίζουν την επιτυχία και την ευγνωμοσύνη μπορώ να πω πως σίγουρα λειτουργεί ως ένα ισχυρό κίνητρο. Όταν λες ευχαριστώ για κάτι που έχεις και πραγματικά το εκτιμάς αποκτάς απευθείας κίνητρο ώστε να έχεις περισσότερες αφορμές να είσαι ευγνώμων. Το μυστικό είναι να το αισθάνεσαι. Ένα ξερό «ευχαριστώ που έχω την υγεία μου» δεν αρκεί, πρέπει να νιώσεις την ζεστασιά της ευγνωμοσύνης να σε κατακλύζει, να αναλογιστείς όλα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα που είσαι υγιής και πως αισθάνεσαι γι’αυτά.

Έτσι λοιπόν μπήκα και εγώ σε αυτήν την διαδικασία. Στην αρχή δεν μπορούσα να καθορίσω την διαφορά του «αισθάνομαι ευγνώμων» με το «σκέφτομαι ότι είμαι ευγνώμων». Με βοήθησε ιδιαίτερα το να δικαιολογώ το κάθε τι, δηλαδή «είμαι ευγνώμων που είμαι υγιής επειδή κάθε πρωί ξυπνώ γεμάτη ενέργεια!». Εκτός των άλλων όλη αυτή η θετική σκέψη θα σε βοηθήσει να έχεις ένα ιδανικό mindset κατά την διάρκεια της μέρας.

Ύστερα από μια κουραστική μέρα το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα πάω σπίτι, θα φάω βραδινό και θα βουτήξω στο κρεβάτι. Είμαι από τους ανθρώπους που σε λιγότερο από 5 λεπτά με έχει πάρει ο ύπνος και κοιμάμαι ξερή μέχρι το πρωί (ω ναι!). Αυτά λοιπόν τα περίπου 5 λεπτά είναι ο χρόνος που θα αφιερώσω στην μέρα που μόλις τελείωσε. Συνήθως σκέφτομαι ένα ένα τα γεγονότα της ημέρας, για όσα  με ευχαρίστησαν νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα δεν με ευχαρίστησαν απλά τα αποδέχομαι και τα προσπερνώ. Με αυτόν τον τρόπο αποστασιοποιούμαι από τα γεγονότα της ημέρας και μπορώ να τα δω πιο αντικειμενικά.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει ή/και το πρωί ώστε να ξεκινάς την μέρα με θετική σκέψη και διάθεση. Αφού ξυπνήσεις, πριν σηκωθείς από το κρεβάτι και ενώ είσαι σε αυτήν την ωραία κατάσταση μεταξύ ξύπνιου και ύπνου επέτρεψε στον εαυτό σου να αξιολογήσει την προηγούμενη μέρα και να νιώσει όμορφα για την σημερινή (φρόντισε να υπάρχει ξυπνητήρι ρυθμισμένο σε 5-10 λεπτά, μην σε πάρει ο ύπνος!).

Άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξασκήσεις το αίσθημα ευγνωμοσύνης είναι τα λεωφορεία, οι ουρές και γενικότερα όποτε περιμένεις για κάτι και δεν δραστηριοποιείται το μυαλό με κάτι σημαντικό.

Η ευγνωμοσύνη είναι το μυστικό της επιτυχίας, ένα αίσθημα που τρέφει την ψυχή και το σώμα. Το να είσαι ευγνώμων είναι το πρώτο βήμα για να εκτιμήσεις όσα έχεις αλλά και όσα σκοπεύεις να αποκτήσεις στο μέλλον. Η λίστα με τα πράγματα για τα οποία μπορείς να είσαι ευγνώμων είναι ατελείωτη οπότε ξεκίνα από τα βασικά!

Ζωή

Και μόνο που μπορείς να διαβάζεις αυτό το άρθρο αυτή τη στιγμή είναι λόγος να πεις ευχαριστώ! Αξίζει να είμαστε ευγνώμονες για την κάθε στιγμή που απολαμβάνουμε πάνω σε αυτόν τον πανέμορφο πλανήτη αλλά και για όλες τις εμπειρίες που ζήσαμε και πρόκειται να ζήσουμε. Πολλές φορές εστιάζουμε στα μικροπράγματα της καθημερινότητας και ξεχνάμε να εκτιμήσουμε το πιο βασικό, την ζωή μας.

Υγεία

Κάθε μέρα που ξυπνάς γεμάτος ενέργεια και ευεξία είναι μια τέλεια ευκαιρία να είσαι ευγνώμων. Το γνωστό “υγεία πάνω από όλα” έχει πολύ μεγάλη βάση και αποτελεί ισχυρό κίνητρο να είμαστε ευγνώμονες. Βέβαια πολλές φορές, για να έχεις καλή ιατρική περίθαλψη είναι και τα χρήματα απαραίτητα, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Δεν χρειάζεται να αρρωστήσεις για να εκτιμήσεις την υγεία σου. Κάνε το τώρα.

Εργασία

Ακόμη και αν είσαι κληρονόμος εκατομμυρίων πρέπει να είσαι ευγνώμων για τις πηγές εσόδων σου. Καλώς ή κακώς τα χρήματα είναι απαραίτητα για την ποιότητα ζωής μας επομένως οφείλουμε να τα εκτιμάμε ακόμη και αν δεν μας ικανοποιεί η δουλειά μας, ο χρόνος που αφιερώνουμε σε αυτήν κλπ. Ιδίως με τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας η οικονομική μας ευημερία είναι πολύτιμη. Μην γκρινιάζεις για κάθε λογαριασμό που έρχεται (κι εγώ ακόμα το παλεύω!) αντίθετα να νιώθεις χαρά εφόσον μπορείς να τον πληρώσεις.

Οικογένεια και Φίλοι

Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στην ζωή μας αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας. Είναι αυτοί που είναι πάντα κοντά μας στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα, το στήριγμα μας όποτε το χρειαζόμαστε και οι αυτοί που θα μοιραστούν την χαρά της κάθε επιτυχίας μας. Μην μένεις στην σκέψη, να είσαι ευγνώμων με πράξεις. Στον δρόμο για την επιτυχία χρειάζεσαι τους καλύτερους συμμάχους και αυτοί είναι η οικογένεια και οι φίλοι σου.

Ελεύθερος Χρόνος

Αααχ.. ελεύθερος χρόνος.. αυτή η δυσεύρετη απόλαυση. Μόνο όταν σου λείπει καταλαβαίνεις την αξία του γι’αυτό φρόντισε να τον χαίρεσαι και να τον εκτιμάς! Μην χαζεύεις  στην τηλεόραση ή τα social media. Βγες, δες φίλους, πάνε μια εκδρομή σε μια διπλανή πόλη ή χωριό, διάβασε, αθλήσου κάνε ότι αγαπάς και θα νιώσεις αυτόματα ευγνώμων.

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό (πολύ μικρό) δείγμα λόγων για τους οποίους οφείλεις να είσαι ευγνώμων. Εξασκήσου και με την επανάληψη θα σου γίνει συνήθεια. Με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψεις και όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να σου προσφέρει η ευγνωμοσύνη.

Πηγή: orenda.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα