Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019,

5 τρόποι για να βάζεις σωστές προτεραιότητες!

Εσύ ξέρεις πως να βάζεις σωστά προτεραιότητες;

Ο χρόνος σου είναι σίγουρα πολύτιμος! Καθημερινά μοιράζεις τον χρόνο σου σε διάφορες δραστηριότητες και ασχολίες, υποχρεώσεις και δουλειά. Έχεις αναλογιστεί όμως αν τον διαχειρίζεσαι σωστά;

Μην σπαταλάς τον χρόνο σου σε πράγματα που δεν σε οδηγούν στην επίτευξη των στόχων σου. Το να θέτεις προτεραιότητες σου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και σε βοηθά να μην πελαγώνεις με τον φόρτο της καθημερινότητας.

Η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι απαραίτητη για να επιτύχεις τους στόχους σου και να είσαι πιο παραγωγικός. Επιπλέον μειώνει το αίσθημα της πίεσης και σε βοηθά να οργανώνεις γρήγορα και αποτελεσματικά  τις υποχρεώσεις σου.

Θέτουμε σε προτεραιότητα τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά, συνήθως η επίτευξη τους μας ωφελεί μακροπρόθεσμα και έχει μεγάλο αντίκτυπο στους στόχους μας.  Έτσι αποτελούν τις υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθούμε πρώτα.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές , θέσε προτεραιότητες και οργάνωσε αποτελεσματικά τον χρόνο σου. Μην το βλέπεις ως μια ακόμη υποχρέωση, μόλις συνηθίσεις την διαδικασία θα σου φαίνεται παιχνιδάκι! Επιπλέον τα πλεονεκτήματα της θα λειτουργούν ως κίνητρο για να συνεχίσεις να την χρησιμοποιείς.

#1 To-do list

Στο notepad του κινητού, tablet, laptop ή σε ένα χαρτί (για τους παραδοσιακούς) δημιούργησε μια λίστα με όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας ή της βδομάδας, ξεκινώντας από τις πιο σημαντικές. Επέλεξε την κατάλληλη χρονική κλίμακα ανάλογα με το πρόγραμμα σου.  Tip: Χρησιμοποίησε όπου χρειάζεται τις υπενθυμίσεις του ημερολογίου στο κινητό σου για να είσαι πάντα συνεπής όσον αφορά την ώρα που πρέπει να πραγματοποιήσεις κάποια δραστηριότητα.

#2 Συχνός έλεγχος

Θυμήσου να τσεκάρεις  συχνά μέσα στην ημέρα την λίστα σου. Εάν έχεις γράψει την λίστα σε χαρτί τοποθέτησε το κάπου ώστε να το βλέπεις συχνά. Σε περίπτωση που την έχεις σε ηλεκτρονική μορφή μπορείς να την στείλεις στον εαυτό σου με email ώστε να της ρίξεις μια επιπλέον ματιά αργότερα, μέσα στην μέρα. Διαφορετικά μπορείς να την βγάλεις ένα  screenshot και να την βάλεις ως ταπετσαρία στην συσκευή που χρησιμοποιείς περισσότερο.

#3 Προθεσμίες

Όταν δουλεύεις πάνω σε κάτι και σου έχει δοθεί μια προθεσμία για την ολοκλήρωση του, θέσε μια δική σου προθεσμία πριν από αυτήν που σου δόθηκε. Προσοχή όμως μην το παρακάνεις, τα deadlines που θέτεις θα πρέπει να είναι ρεαλιστικά.  Αν ας πούμε πρέπει να ολοκληρώσεις ένα project μέχρι την επόμενη Παρασκευή, φρόντισε να έχεις τελειώσει την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Μην πιέσεις τον εαυτό σου να βιαστεί, απλά μείνε συνεπής στο χρονοδιάγραμμα που έχεις δημιουργήσει.

#4 Κάνε διάλειμμα

To να δουλεύεις όλη μέρα σίγουρα δεν έχει πλάκα, είναι σημαντικό να προσπαθείς για τους στόχους σου, χρειάζεται όμως και να χαλαρώνεις που και που. Όποτε λοιπόν, νιώθεις κούραση δεν είναι κακό να κάνεις ένα διάλλειμα. Ένα snack ή και ένας γρήγορος υπνάκος αν δουλεύεις από το σπίτι θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσεις.

#5 Συγκεντρώσου

Περιόρισε οτιδήποτε σου αποσπά την προσοχή! Βασικοί ύποπτοι είναι το κινητό σου, το διαδίκτυο και τα social media, όταν να τσεκάρεις το κινητό σου ανά 10 λεπτά όχι μόνο καθυστερείς αλλά χάνεις και την συγκέντρωση σου σε αυτό που κάνεις. Άλλωστε μπορείς πάντα να ρίξεις μια ματιά στο κινητό σου όταν κάνεις διάλειμμα.

Υπάρχουν φυσικά και οι επείγουσες υποχρεώσεις, πράγματα που ξεπηδούν ξαφνικά στην καθημερινότητα μας και μας καθυστερούν από το να ασχοληθούμε με τα σημαντικά ζητήματα.  Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να έχεις στο μυαλό σου την μεγαλύτερη εικόνα και να κινείσαι με βάση αυτήν.

Μην καταπιέζεσαι και μην αγχώνεσαι για την λίστα σου, την δημιουργείς για να σε βοηθήσει όχι για να προσθέσει ένα επιπλέον βάρος πάνω σου. Μείνε ψύχραιμος και θυμήσου ότι κάνεις επιτυχημένα βήματα προς τους στόχους σου.

Πηγή: orenda.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα