Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Τι να κάνετε όταν η ασφαλιστική καθυστερεί να πληρώσει;

Η πιθανότητα μη καταβολής της αποζημίωσης από την ασφαλιστική μετά από κάποια ζημιά βασανίζει τους περισσότερους ασφαλισμένους, δεδομένου ότι προκαταβάλουν χρήματα στις ασφαλιστικές, προκειμένου αυτές με την σειρά τους να τους αποζημιώσουν στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο ζημιογόνο γεγονός.

 Τι γίνεται όμως όταν η ασφαλιστική μας αργεί να μας αποζημιώσει και αρχίζουμε να ανησυχούμε για το εάν θα μας πληρώσει;  Ποιες είναι οι πρακτικές κινήσεις τις οποίες μπορώ να κάνω, εάν η ασφαλιστική εταιρία καθυστερεί να καταβάλει την αποζημίωσή μου;

Εάν βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να κάνουμε τις ακόλουθες κινήσεις:

  • Αρχικά, πρέπει να ζητήσουμε από την ασφαλιστική μας εταιρία συγκεκριμένες διευκρινίσεις για τους λόγους που δεν μας καταβάλλει την αποζημίωση. Η επικοινωνία αυτή καλό είναι να γίνεται εντύπως, μέσω email ή κάποιας άλλης επιστολής.
  • Στη συνέχεια, εάν η απάντηση της ασφαλιστικής εταιρίας δεν μας ικανοποιήσει, μπορούμε εάν είμαστε τρίτοι ζημιωθέντες, να υποβάλουμε καταγγελία είτε στη Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή, είτε στην εποπτική αρχή των ασφαλιστικών επιχειρήσεων (Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ).
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να ακολουθήσουμε τη δικαστική οδό.
  • Εάν το παράπονο μας στρέφεται κατά της δικής μας ασφαλιστικής εταιρίας, μπορούμε να απευθυνθούμε στο Συνήγορο του Καταναλωτή.
  • Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, εάν είμαστε δυσαρεστημένοι με την ασφαλιστική μας εταιρία, μπορούμε να διακόψουμε την ασφάλιση από την ασφαλιστική μας και να συνάψουμε νέα με άλλη. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προσκομίσουμε στην παλαιά εταιρία το συμβόλαιό μας, καθώς και μία επιστολή με την οποία να ζητάμε τη διακοπή της ασφάλισης μας.

Πηγή: insider.gr 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα