Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019,

Τι ισχύει με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας των ποδοσφαιριστών σε επαγγελματικές κατηγορίες

Το πρόβλημα που προέκυψε με ασφαλιστικό συμβόλαιο για τους ποδοσφαιριστές της Football League, που καταγγέλθηκε λόγω οφειλών ομάδων προς την ασφαλιστική εταιρία, εξήγησε στο ΣΠΟΡ FM ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), Κώστας Πούλιος, αναφερόμενος και στην ιδιαιτερότητα αυτής της ασφάλισης.

Ειδικότερα σχετικά με το θέμα αυτό ανέφερε τα εξής:
«Έχει προκληθεί πρόβλημα με την πληρωμή των ασφαλίστρων στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Δεν πληρώνει η Λίγκα. Εμείς δεν έχουμε κάποια δουλειά. Όπως όλοι οι εργαζόμενοι, ο παίκτης είναι ασφαλισμένος μόνο συνταξιοδοτικά στο ΙΚΑ και κολλούνται συντάξιμα ένσημα. Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει τη δυνατότητα ο παίκτης να ασφαλιστεί σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία για να αποφύγει να ασφαλιστεί το ΕΦΚΑ. Λόγω της ιδιαιτερότητας, όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να ασφαλίζουν τους παίκτες σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, σε συνεργασία με τον ΠΣΑΠ για τους όρους της ασφάλισης. Τα 2/3 πληρώνονται από τους εργοδότες όπως σε όλους τους εργαζόμενους και το 1/3 παρακρατείται από το μισθό του ποδοσφαιριστή και αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία», είπε ο Κώστας Πούλιος και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρουμε σε ποιες ομάδες έχει παρακρατηθεί το 1/3 από πλευράς ποδοσφαιριστών. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν έχουν τηρηθεί οι δόσεις των ασφαλίστρων. Έχουμε μόνο υποσχέσεις από μήνα σε μήνα και φτάσαμε σε σημείο οι παίκτες αυτή τη στιγμή να μην καλύπτονται από το ομαδικό ασφαλιστήριο. Αυτή τη στιγμή έχει καταγγελθεί η σύμβαση. Έχουν πάρει κάποια χρήματα τις προηγούμενες μέρες, αλλά δεν έχουν τηρηθεί επακριβώς οι υποσχέσεις προς την ασφαλιστική εταιρεία. Εμείς έχουμε ενημερώσει όλους του αρμόδιους φορείς, αφού δεν γίνεται το 2017 να δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές ανασφάλιστοι».

Πηγή: asfalisinet.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα