Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Πώς να ασφαλίσετε το σπίτι σας για ζημιές από σεισμό

Μετά από μία φυσική καταστροφή, έρχονται στην επικαιρότητα οι αδυναμίες εκείνες, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την περιουσία ιδιοκτητών κατοικιών και επιχειρήσεων. Δεδομένου ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με την μεγαλύτερη σεισμικότητα στον κόσμο (1η στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο), μία τέτοια φυσική καταστροφή είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει.

Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις συνέπειες μίας τέτοιας φυσικής καταστροφής; Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε προτού υπάρξει το ακραίο φαινόμενο, όπως αυτό του σεισμού. Πρέπει να ασφαλίσουμε το σπίτι και γενικά τα κτίρια που έχουμε στην ιδιοκτησία μας.

Από εκεί και πέρα, τα βήματα είναι συγκεκριμένα:AdTech Ad

  • Αμέσως μετά τον σεισμό, ειδοποιούμε την ασφαλιστική μας εταιρία απευθείας ή μέσω του ασφαλιστή μας.
  • Περιμένουμε τον πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής εταιρίας μας και δεν προβαίνουμε σε καμία ενέργεια επιδιόρθωσης των ζημιών που έχουν προκύψει.
  • Από την στιγμή που έρθει ο πραγματογνώμονας και συνάψει την έκθεση του, προχωρούμε στις απαραίτητες διορθώσεις και περιμένουμε να εισπράξουμε την αποζημίωση μας από την ασφαλιστική μας εταιρία.

Απαραίτητο είναι να γνωρίζουμε πως με την ασφαλιστική κάλυψη των κατοικιών, η οποία επιτυγχάνεται με την καταβολή από τους ιδιοκτήτες ενός μικρού ετήσιου ασφαλίστρου (περίπου 100-150 ευρώ για ένα μέσο διαμέρισμα), οι ιδιοκτήτες είναι σαφώς διασφαλισμένοι, αφού θα αποζημιωθούν για όλο το ύψος των ζημιών που θα προκληθούν σε περίπτωση υλικών ζημιών από σεισμό.

Πηγή: insider.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα