Τρίτη 25 Ιουνίου 2019,

Πώς να ασφαλίσετε τον… καλύτερο σας φίλο

Την ευκαιρία να ασφαλίσουν τους καλύτερους τους φίλους δίνουν στους φιλόζωους οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Πρόκειται για προγράμματα ασφάλισης που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, ενώ σιγά-σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται και στη χώρα μας κυρίως μέσω γραφείων που συνεργάζονται με κάποια από τις ξένες εξειδικευμένες ασφαλιστικές του κλάδου.

Οι εταιρείες ασφάλισης κατοικίδιων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και κυρίως σε Βρετανία, Σουηδία και ΗΠΑ, προσφέρουν ειδικά προγράμματα για κατοικίδια τα οποία συνδυάζουν στοιχεία από ασφαλιστήρια ζωής και περιουσίας. Καλύπτουν κτηνιατρικά έξοδα, ακόμη και ετήσιο check-up ενώ ταυτόχρονα αποζημιώνουν σε περίπτωση απώλειας ζωής του κατοικίδιου από ασθένεια ή ατύχημα. Επιπλέον, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν με αποζημίωση την απώλεια ή τη κλοπή του κατοικίδιου αλλά και την αστική ευθύνη έναντι τρίτων σε περίπτωση ζημιάς ή σωματικής βλάβης που μπορεί να προκαλέσει ο σκύλος σας ή η γάτα σας.

AdTech AdΣτην Ελλάδα οι περισσότερες ασφαλιστικές παρέχουν μόνο την κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από τη κυριότητα ή κατοχή κατοικίδιου εξαιρώντας μάλιστα τις ράτσες rot wailer, Doberman και pit bull. H κάλυψη αυτή προσφέρεται σε πακέτα ασφάλισης αστικής ευθύνης ιδιωτών. Παράλληλα, κάποια ασφαλιστικά γραφεία προσφέρουν προγράμματα ασφάλισης σκύλων τα οποία μεταξύ άλλων καλύπτουν:

-Θάνατο από τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός λόγω ατυχήματος ή ευθανασία

-Τις δαπάνες για θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση, λόγω ατυχήματος, προς αποκατάσταση της υγείας του σκύλου.

-Τις δαπάνες για δημοσίευση αγγελίας σε περίπτωση εξαφάνισης του σκύλου αλλά και μέρος της πληρωμής των πιθανών ευρέτρων, σε περίπτωση εξαφάνισης του σκύλου.

-Τα έξοδα φύλαξης του σκύλου σε ξενώνα σκύλων, σε περίπτωση εισαγωγής του ιδιοκτήτη του σκύλου σε νοσοκομείο, λόγω σοβαρής ασθένειας ή ατυχήματος.

-Αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη του σκύλου έναντι τρίτων, για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από το σκύλο σε τρίτα πρόσωπα.

Πηγή: insider.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα