Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Πότε είναι και πότε δεν είναι υποχρεωτική η Πράσινη Κάρτα ασφάλισης αυτοκινήτου

Εάν θέλετε να ταξιδέψετε σε κάποια από τις χώρες του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), δεν είναι απαραίτητο να έχετε Πράσινη Κάρτα διότι το ασφαλιστήριο που σας έχει χορηγήσει η ασφαλιστική σας εταιρία σας καλύπτει σε όλες τις χώρες του ΕΟΧ. (Τεκμαρτή Ασφαλιστική Κάλυψη)

Φροντίστε η ισχύς του ασφαλιστηρίου σας να καλύπτει την περίοδο που θα διαρκέσει το ταξίδι σας.
Παρ’ όλα αυτά σας συμβουλεύουμε να ζητήσετε από την εταιρία σας να σας δώσει πράσινη κάρτα – χορηγείται δωρεάν. Θα σας διευκολύνει σε περίπτωση δειγματοληπτικού ελέγχου και ατυχήματος διότι η Πράσινη Κάρτα είναι ένα διεθνώς αναγνωρίσιμο έγγραφο ασφαλιστικής κάλυψης, ενώ ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην ελληνική γλώσσα πιθανόν να μην μπορεί να γίνει κατανοητό από κάποια Αρχή στο εξωτερικό και επομένως να δυσκολευτείτε να αποδείξετε την ασφαλιστική σας κάλυψη. Για την εξυπηρέτησή σας στην ξένη χώρα, εάν δεν έχετε Πράσινη Κάρτα, φροντίστε να έχετε ασφαλιστήριο με λατινικούς χαρακτήρες.
Ειδικές Περιπτώσεις
Ταξίδι στο Κόσοβο
Σε περίπτωση που θέλετε να ταξιδέψετε στο Κόσοβο θα υποχρεωθείτε να συνάψετε τοπική συνοριακή ασφάλιση.
Ταξίδι σε χώρα που δεν ανήκει στο Σύστημα Πράσινης Κάρτας
Σε περίπτωση που θέλετε να ταξιδέψετε σε χώρα η οποία δεν ανήκει στο Σύστημα Πράσινης Κάρτας, κατά την είσοδο σας στη χώρα αυτή θα πρέπει να συνάψετε τοπική ασφάλιση που θα σας καλύπτει για όσο διάστημα θα παραμείνετε εκεί. Σας συμβουλεύουμε να απευθυνθείτε για περαιτέρω πληροφορίες στην πρεσβεία της χώρας αυτής πριν αναχωρήσετε.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης

Πηγή: asfalisinet.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα