Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019,

Πως να βρεις δουλειά από το Linkedin

Οι περισσότεροι χρήστες του Linkedin ίσως γνωρίζουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιστοσελίδα για να συνδεθούν κάνοντας επαγγελματικές γνωριμίες και να δουν καταχωρίσεις εργασίας, αλλά το LinkedIn προσφέρει πολλά άλλα εργαλεία που οι κυνηγοί εργασίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους.

Μόνο το 2011, το LinkedIn εισήγαγε ένα feature ειδήσεων για να βοηθήσει τους χρήστες να ενημερώνονται για τη βιομηχανία τους, πρόσθεσε status updates στις εταιρικές σελίδες και βελτίωσε τις επιλογές αναζήτησης για εκείνους που προσπαθούν να κάνουν συνδέσεις στην περιοχή την οποία κατοικούν, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τους 150 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το τέλος του έτους.

Είτε είσαι ένας από τους πολλούς νέους χρήστες είτε ένα χρόνιο μέλος, οι πιθανότητες είναι ότι δεν χρησιμοποιείς τις δυνατότητες του Linkedin στο έπακρο. Παρακάτω θα αναλύσουμε σε 5 απλά βήματα πως μπορούμε να κάνουμε την αναζήτηση εργασίας στο Linkedin πιο αποτελεσματική και δυνητικά πιο επιτυχημένη.

LinkedIn Resume Creator
Το LinkedIn δεν διαφημίζει μόνο το βιογραφικό σου, σε βοηθά επίσης να κάνεις και ένα. Το LinkedIn Resume Creator μετατρέπει τις πληροφορίες που έχεις βάλει στο προφίλ σου σε ένα κατάλληλο βιογραφικό, χρησιμοποιώντας ένα από αρκετά πρότυπα που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να πειράξουν το βιογραφικό όσο θέλουν και ακόμα καλύτερα, να το στείλουν γρήγορα στις επαφές τους καθώς το LinkedIn δημιουργεί μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL για το βιογραφικό.

Τhe JobInsider Toolbar
Μερικά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν τις πιθανότητές σου να βρεις μια δουλειά, όπως όταν γνωρίζεις κάποιον σε μια μεγάλη εταιρεία, είναι ο λόγος που η γραμμή εργαλείων JobInsider του LinkedIn είναι τόσο χρήσιμη. Οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν τη γραμμή εργαλείων στο πρόγραμμα περιήγησης τους στο Web (Firefox ή Internet Explorer μόνο) και στη συνέχεια να την ενεργοποιήσουν ανά πάσα στιγμή για να δουν μια αγγελία online ή για να βρουν γρήγορα αν κάποιος εντός του LinkedIn δικτύου τους εργάζεται εκεί. Αν ναι, μπορούν να ζητήσουν από το εν λόγω άτομο να περάσει το βιογραφικό τους για πρόσληψη στον διευθυντή ή ίσως να τους φέρει σε άμεση επαφή.

Ψάχνοντας την κατάλληλη επαφή
Ακόμα κι αν δεν έχεις μια άμεση επαφή στο LinkedIn, που να μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις εργασία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ιστοσελίδα για να εντοπίσεις το όνομα κάποιου που αξίζει να έχεις ως επαφή. Απλά πηγαίνεις στην γραμμή αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία της κεντρικής σελίδας στο LinkedIn και κάνεις κλικ στην προηγμένη επιλογή αναζήτησης. Από εκεί, θα έχεις τη δυνατότητα να αναζητήσεις το όνομα, τον τίτλο και την εταιρεία. Μπορείς να αφήσεις κενό το όνομα, αλλά να εισάγεις την εταιρεία που θέλεις να υποβάλεις αίτηση, καθορίζοντας την αναζήτηση για μια “τρέχουσα θέση εργασίας” και στη συνέχεια να επιλέξεις το σχετικό τίτλο εργασίας κάποιου που να είναι σε θέση να σε βοηθήσει με την αίτηση σου (Ανθρώπινοι Πόροι, για παράδειγμα.) Το LinkedIn τότε θα τραβήξει μια λίστα με τις συνδέσεις που ταιριάζουν με την περιγραφή που έδωσες, ταξινομώντας τες ανάλογα με το πόσους βαθμούς είναι μακριά σου.

Αν δεν είσαι συνδεδεμένος με την συγκεκριμένη επαφή στο LinkedIn, δεν θα είσαι σε θέση να στείλεις κάποιο μήνυμα άμεσα, αλλά δεν χρειάζεται και απαραιτήτως. Εάν είναι δευτέρου βαθμού η σύνδεση σου, δοκίμασε κοιτάζοντας τις επαφές σου αν κάποιος γνωρίζει το άτομο αυτό και ρώτα αν μπορεί να σε φέρει σε επαφή μαζί του. Μπορεί να σου φαίνεται βουνό, αλλά το άνοιγμα προς έναν διευθύνοντα σύμβουλο ή κάποιον που εργάζεται στους Ανθρώπινους πόρους μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να στείλεις απλά το βιογραφικό σου με ένα γενικό e-mail, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις που ανοίγουν θέσεις εργασίας.

Follow your Dream Company
Νυν και πρώην συνάδελφοι δεν είναι οι μόνοι που πρέπει να έχεις ως επαφές στο LinkedIn. Το LinkedIn σου επιτρέπει επίσης να ακολουθείς εταιρείες. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να παρακολουθείς Business updates, νέες προσλήψεις και ίσως το πιο σημαντικό, νέες θέσεις εργασίας.

Συμβουλέψου τα Στατιστικά του Δικτύου σου
Όχι, δεν μιλάω για τον αριθμό των συνδέσεων που έχεις, αν και είναι καλό να το παρακολουθείς και αυτό. Αν κοιτάξεις κάτω από την ταμπέλα Contacts στο πάνω μέρος της σελίδας, θα δεις ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Network Statistics. Μετακινήσου προς τα κάτω, προς το κάτω μέρος της σελίδας και θα παρατηρήσεις ότι το LinkedIn παρακολουθεί δύο ενδιαφέροντα σημεία δεδομένων: τις πόλεις, όπου οι προέρχονται οι επαφές σου αλλά και τις βιομηχανίες στις οποίες εργάζονται. Μπορεί να μην σου φαίνεται κάτι ιδιαίτερο, αλλά αν σκέφτεσαι αλλαγή σταδιοδρομίας ή μια ενδεχόμενη μετακόμιση, τα δεδομένα αυτά μπορεί να σου δώσουν μια εικόνα για το πού είναι ισχυρότερο το επαγγελματικό σου δίκτυο.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα