Τρίτη 25 Ιουνίου 2019,

Μικρά μυστικά για την ασφάλιση Ι.Χ.

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε ασφαλιστικό φορέα για το αυτοκίνητό σας, προκειμένου να είσαστε «καλυμμένοι» σε κάθε περίπτωση.

 Πρώτα από όλα, θα πρέπει να εξετάζετε αν οι ασφαλιστικές εταιρείες που θέλετε να συνεργαστείτε μαζί τους έχουν τα ίδια βασικά πακέτα και αν καλύπτουν με τα ίδια ποσά τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν.
Κάνοντας μια έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι τα ποσά που καλύπτονται για υπηρεσίες όπως η νομική προστασία ή οι υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα δεν είναι τα ίδια. Ορισμένες ασφαλιστικές καλύπτουν ζημιές από ανασφάλιστα που δεν υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ και άλλες μπορούν να σας αποζημιώσουν με ποσά που φτάνουν ακόμη και τα 100.000 ευρώ.
Επίσης, μεγάλης σημασίας θεωρείται και η φερεγγυότητα της κάθε ασφαλιστικής, καθώς είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των εταιρειών που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια αφήνοντας κυριολεκτικά ξεκρέμαστους τους πελάτες τους. Έτσι, με δεδομένο ότι η ταχύτητα αντίδρασης των κρατικών μηχανισμών ελέγχου των ασφαλιστικών εταιρειών δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια αξιόπιστη εταιρεία, που έχει καλή φήμη στην πορεία λειτουργίας της.
Τι γίνεται αν κλείσει η ασφαλιστική σας εταιρεία;
Αν για τον οποιοδήποτε λόγο κλείσει η ασφαλιστική σας εταιρεία, τότε για 30 ημέρες καλύπτεστε από το Επικουρικό Κεφάλαιο , ενώ μετά από το διάστημα θα πρέπει να αναζητήσετε άλλη εταιρεία πληρώνοντας και πάλι το αντίστοιχο αντίτιμο.

Στην περίπτωση που εκκρεμεί κάποια δικαστική απόφαση ή μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα προκαλέσετε κάποιο ατύχημα, τότε το Επικουρικό Κεφάλαιο σας καλύπτει για συγκεκριμένα ποσά που δεν μπορούν να υπερβούν τα 100.000 ευρώ.Αν οι χρηματικές απαιτήσεις ξεπερνούν το ποσό των 100.000 ευρώ, τότε ο υπαίτιος οδηγός μπορεί να υποχρεωθεί να τα καλύψει από την τσέπη του.

Πηγή: autotriti.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα