Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Ασφαλίσεις Πιστώσεων & Εγγυήσεων. Τι είναι και τι καλύψεις παρέχουν

Οι ασφαλίσεις πιστώσεων και εγγυήσεων αφορούν ασφαλιστικές καλύψεις που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες καλύπτοντας τους παρακάτω κινδύνους :

Πιστώσεων

Με την ασφάλιση πιστώσεων ο ασφαλιστής καλύπτει, σύμφωνα με τους όρους της ασφαλιστικής σύμβασης, τον ασφαλισμένο του επαγγελματία για ζημία την οποία αυτός ενδέχεται να υποστεί ως αποτέλεσμα της αποτυχίας ενός ή περισσότερων οφειλετών του να αποπληρώσουν εν όλω ή εν μέρει τις υποχρεώσεις τους προς αυτόν (δηλαδή τον ασφαλισμένο).

Με άλλα λόγια η ασφάλιση πιστώσεων καλύπτει τον κίνδυνο μη αποπληρωμής της πίστωσης που έχει χορηγήσει για παράδειγμα ο ασφαλισμένος / πωλητής εμπορευμάτων σε αγοραστή, ο οποίος δεν αγόρασε τα εμπορεύματα τοις μετρητοίς αλλά με πίστωση κάποιων μηνών.

Εγγυήσεων

Με την ασφάλιση εγγυήσεων ο ασφαλιστής, σύμφωνα με τους όρους της ασφαλιστικής σύμβασης, εγγυάται για τον ασφαλισμένο επαγγελματία την εκτέλεση από αυτόν των συμβατικών του υποχρεώσεων.

Η ασφάλιση εγγυήσεων διακρίνεται στις άμεσες και στις έμμεσες εγγυήσεις. Σε γενικές γραμμές στις άμεσες εγγυήσεις ο ασφαλιστής επέχει θέση εγγυητή του πρωτοφειλέτη, ενώ στις έμμεσες εγγυήσεις ο ασφαλιστής δεν υπεισέρχεται στη θέση του εγγυητή αλλά αναλαμβάνει την κάλυψη του ίδιου του εγγυητή σε περίπτωση που αυτός κληθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του από την εγγύηση.

Πηγή: asfalisinet.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα