Τρίτη 25 Ιουνίου 2019,

Από τι εξαρτάται η επιτυχία του συνταξιοδοτικού προγράμματος;

Στο παρόν άρθρο θα σας παρέχουμε τις απαραίτητες γνώσεις για να κάνετε ασφαλείς επιλογές για την ιδιωτική σας συνταξιοδότηση.

Ξεκινώντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι  παράγοντες που επηρεάζουν το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα είναι: η ηλικία του ασφαλισμένου κατά την έναρξη του προγράμματος, η ηλικία συνταξιοδότησης, που σηματοδοτεί και  παράλληλα πόσα χρόνια θα αποταμιεύετε, και φυσικά το ποσό της σύνταξης που θα λαμβάνετε ή του εφάπαξ (εναλλακτικά της σύνταξης).

Ένα επιτυχημένο συνταξιοδοτικό χαρακτηρίζεται από 1 και μόνο πράγμα :

Την ευκολία καταβολής των εισφορών, που καθιστά το πρόγραμμα βιώσιμο, ώστε να φτάσει μέχρι τέλους. Βασική προϋπόθεση είναι η σωστή επιλογή του ποσού των εισφορών. Μη ξεχνάτε, ο λόγος που οι πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών δεν πληρώνει τον ΟΑΕΕ είναι γιατί τα ποσά των εισφορών είναι υπέρογκα.

Η επιλογή των εισφορών είναι συνάρτηση αρκετών παραγόντων και πρέπει να γίνει με κατάλληλο σχεδιασμό αλλά και σύνεση με τη συμβολή ασφαλιστικού συμβούλου.

4 βασικοί παράγοντες επηρεασμού των εισφορών που πρέπει να γνωρίζουμε:

  • Το ποσό της σύνταξής μας επηρεάζεται από το ποσό που θα αποταμιεύουμε κάθε χρόνο αλλά και τη διάρκεια του προγράμματος που σχετίζεται με την ηλικία συνταξιοδότησής μας. Αν επιθυμείτε να αυξήσετε το ποσό της σύνταξης σας, προτιμήστε να αυξήσετε 1 με 2 χρόνια την ηλικία συνταξιοδότησης και αυτό γιατί αν επιλέξετε να αυξήσετε το ποσό της αποταμίευσης, το τελευταίο θα σας ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος επιβαρύνοντας σας συνεχώς.
  • Ένας δεύτερος παράγοντας που επηρεάζει τις εισφορές είναι η επιλογή της αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων κατά 3% κάθε χρόνο με σκοπό την απαλοιφή της επίδρασης του πληθωρισμού στην αξία του κεφαλαίου. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει εδώ είναι το ότι οι εισφορές θα αυξάνονται με τέτοιο ρυθμό από ένα σημείο και μετά που μπορεί να καθιστούνασύμφορες για τον ασφαλισμένο, με αποτέλεσμα τη διακοπή του συμβολαίου. Αν επιθυμείτε καταπολέμηση του πληθωρισμού μπορείτε με μια έκτακτη καταβολή κάθε 7 χρόνια να υπερκαλύπτετε τη διαφορά αυτή έχοντας πάντα τον έλεγχο των εισφορών.
  • Υπολογίστε ότι το εισόδημά σας είναι ο βασικός  παράγοντας που επηρεάζει το ποσό των εισφορών, μιας και που αυτές δε θα πρέπει να ξεπερνούν το 8% του συνολικού σας εισοδήματος για να διατηρείται το πρόγραμμα σας βιώσιμο.
  • Το ποσό της ιδιωτικής σας σύνταξης θα πρέπει ιδανικά να κυμαίνεται στο 20%  του μισθού σας. Με βάση αυτό τον υπολογισμό θα υπολογιστεί τόσο η εισφορά σας όσο και τα χρόνια αποταμίευσης που θα απαιτηθούν.

Πηγή: Ιδιωτική – Σύνταξη.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα