Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Ανανέωση ασφάλισης

Η ανανέωση της ασφάλειας μπορεί να είναι μία επιλογή δύσκολη, με τις σωστές κατευθύνσεις όμως μπορεί να γίνει εύκολα και οικονομικά. Ας δούμε πως μπορεί να γίνει αυτό.

 Η λήξη του ασφαλιστήριου συμβολαίου σημαίνει ταυτόχρονα και την έναρξη της αναζήτησης νέου ή της ανανέωσής του υπάρχοντος. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κόπο καθώς με τα σωστά βήματα μπορεί να γίνει εύκολα και ίσως και ποιο οικονομικά.

Ας δούμε όμως τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει αυτό.
Μιλάμε με τον ασφαλιστή μας για το πως μπορούμε να μειώσουμε τα έξοδα του ασφαλιστήριου συμβολαίου μας και αν δεν έχουμε ασφαλιστή επικοινωνούμε με την εταιρεία η οποία μας ασφαλίζει. Μην ανανεώνετε ποτέ στα τυφλά την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, αλλά αναζητήστε κάθε εξάμηνο ή χρόνο την καλύτερη ασφάλεια που υπάρχει εκείνη τη χρονική στιγμή.
Πλέον το ετήσιο συμβόλαιο είναι οικονομικότερο από του εξαμήνου και ακόμη οικονομικότερο από του τριμήνου, επομένως μπορείτε να εξοικονομήσετε και έτσι χρήματα. Ακόμη, κάποιες εταιρείες προσφέρουν έκπτωση για πληρωμή με πιστωτική κάρτα.
Φυσικά πρέπει να δείτε προσεκτικά τις καλύψεις που σας παρέχει το συμβόλαιο κάθε εταιρείας. Δείτε τις αναλυτικά. Πολλοί ασφαλιστές ή ιστοσελίδες βάζουν παραπάνω καλύψεις που ίσως δεν χρειάζεστε.

Για παράδειγμα δεν χρειάζεστε μία κάλυψη για ταξίδι στο εξωτερικό αν δεν σκοπεύετε να ταξιδέψετε οδικώς στο εξωτερικό.

Πηγή: autotriti.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα