Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

Ανανέωση ασφάλειας: Τι πρέπει να ξέρετε!

Η ανανέωση της ασφάλειάς σας πρέπει να γίνεται άμεσα, πριν καν λήξει το προηγούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ώστε να είστε καλυμμένοι. Αυτό άλλωστε ορίζει κι ο νόμος 4261/2014.

 Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε ανασφάλιστοι με ότι αυτό συνεπάγεται μιας και το κεντρικό σύστημα των ασφαλιστικών που λειτουργεί μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου, ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την λήξη η την ανανέωση της ασφάλισης.

Έτσι αποκτά άμεση πρόσβαση και μάλιστα real time και η τροχαία σε περίπτωση ελέγχου. Για να μπορέσετε λοιπόν να είστε νόμιμοι και χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία για το συμβόλαιό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω:

• Μιλήστε με τον ασφαλιστή σας, ώστε να μπορέσετε να κάνετε μαζί τη διεύρυνση των αναγκών σας και έτσι να σας καθοδηγήσει στη κατάλληλη ασφάλεια, η οποία θα σας καλύπτει πλήρως.

• Φροντίστε πριν από κάθε ανανέωση να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς και να μην ανανεώσετε απλά την παλιά σας ασφάλεια. Κι αυτό γιατί έτσι θα μπορέσετε να βρείτε μια καλή κι αξιόπιστη ασφαλιστική κάλυψη σε προσιτή τιμή. Αλλά πάντοτε σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.
• Σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο της ετήσιας κάλυψης έναντι της 6μηνης, ή ακόμα και της 3μηνης. Πολλές φορές είναι πιο φτηνή και έτσι σίγουρα για ένα χρόνο έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Αν όμως τα χρήματα δεν «βγαίνουν» για έτος προτιμήστε την 6μηνη κάλυψη αντί για την 3μηνη. Είναι φθηνότερη.
• Δείτε αναλυτικά τις καλύψεις και μάθετε πως λειτουργεί κάθε μία από αυτές. Πολλοί ασφαλιστές ή ιστοσελίδες βάζουν παραπάνω καλύψεις που ίσως δεν χρειάζεστε ή χρειάζεστε άλλου τύπου καλύψεις! Μάθετε πότε και πως λειτουργούν οι καλύψεις.
• Μην αμελείτε την κάλυψη για τη θραύση κρυστάλλων. Μικρή η επιβάρυνση στο ασφαλιστήριο, αλλά μεγάλη η κάλυψη που σας παρέχει.

Πηγή: autotriti.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα