Τρίτη 25 Ιουνίου 2019,

Έλεγχος ισχύος της ασφάλειας του αυτοκινήτου

Πλέον οι ασφαλισμένοι, έχουν την δυνατότητα μέσω της σελίδας του Επικουρικού Ταμείου να ελέγχουν την ισχύ ή όχι του ασφαλιστήριου συμβολαίου.

 Οι ασφαλισμένοι έχουν πλέον την δυνατότητα να περιηγηθούν στην ειδική ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου και βάζοντας την πινακίδα του οχήματος και το ΑΦΜ τους, να ελέγξουν αν τα στοιχεία του οχήματός τους βρίσκονται στην βάση δεδομένων.

Βασική επιδίωξη της εφαρμογής είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων και εκείνων που είναι ασφαλισμένα με πλαστά συμβόλαια, καθώς μέσω του ελέγχου θα μπορούν οι καταναλωτές να ελέγξουν και να πιστοποιήσουν αν η ασφάλιση του οχήματός τους είναι σε ισχύ και εν συνεχεία να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διερεύνηση πιθανών προβλημάτων.

“Ετσι, θα αποκαλύπτονται γρηγορότερα περιπτώσεις απάτης και θα προστατεύονται τόσο οι πολίτες όσο και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Τα στοιχεία στα οποία αποκτούν πρόσβαση οι ασφαλισμένοι προέρχονται από την ίδια βάση δεδομένων στην οποία αναζητά κατά τους ελέγχους της η τροχαία πληροφορίες για την ασφάλιση των αυτοκινήτων.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι μεταξύ των στόχων της εφαρμογής είναι και η εξάλειψη τυχόν λανθασμένων εγγραφών στο αρχείο, που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι περιορισμένες.

Την ασφάλιση μπορεί να ελέγξει ο ασφαλισμένος στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Πηγή: autotriti.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα