Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018,

Financial Planning

Το FINANCIAL PLANNING (Στα Ελληνικά χρηματοοικονομικός σχεδιασμός ή χρηματοοικονομικός προγραμματισμός ή χρηματοασφαλιστικός σχεδιασμός) δεν είναι ένα προϊόν αλλά μία ολοκληρωμένη μεθοδολογία.

To Financial Planning, είναι η διαδικασία της επίτευξης των στόχων ζωής μέσω της ορθής διαχείρισης των οικονομικών. Οι στόχοι ζωής μπορούν να περιλαμβάνουν την αγορά ενός σπιτιού, τον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης, την αποπληρωμή φόρων κληρονομιάς, την προστασία οικογένειας, τη διαχείριση επενδύσεων και σχεδιασμό του οικογενειακού προϋπολογισμού. Ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τις σπουδές παιδιών, προγράμματα δωρεών και μακροπρόθεσμη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Το Financial Planning αποτελείται από πέντε βήματα που σας βοηθούν να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το που ακριβώς οικονομικά βρίσκεστε τώρα σε συνάρτηση με τους στόχους ζωής σας. Σε όποιο σημείο και να βρίσκεστε σήμερα χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη μεθοδολογία μπορείτε να δείτε τι θα χρειαστεί να κάνετε για να επιτύχετε στο μέλλον τους στόχους σας.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συλλογή των σχετικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών, την καταγραφή των προσωπικών σας στόχων ζωής, την εξέταση της τρέχουσας οικονομική κατάστασης και καταλήγει στο σχεδιασμό μια οικονομικής στρατηγικής για το πώς μπορείτε να επιτύχετε τα μελλοντικά σας σχέδια.

Το Financial Planning παρέχει κατεύθυνση και εντάσσει σε ενιαίο πλαίσιο όλες σας τις χρηματοοικονομικές σας αποφάσεις. Με την βοήθεια του χρηματοοικονομικού σχεδιασμού έχετε μία καλύτερη εικόνα για το που πηγαίνετε οικονομικά και πως θα καταφέρετ να επιτύχετε τους στόχους σας. Σας επιτρέπει να κατανοήσετε με ποιον τρόπο κάθε απόφαση που λαμβάνετε επηρεάζει τους υπόλοιπους τομείς των οικονομικών σας. Προβάλλοντας κάθε χρηματοδοτική απόφαση που αφορά τα οικονομικά σας ως μέρος ενός συνόλου, μπορείτε να δείτε τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις πάνω στους στόχους σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμοστείτε πιο εύκολα στις διάφορες αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας και να αισθάνεστε σίγουροι ότι η επίτευξη των στόχων σας είναι σε σωστό δρόμο.

Ο χρηματοοικονομικός σχεδιασμός είναι αυστηρά προσωπικός γιατί λαμβάνει υπόψη του συγκεκριμένες ανάγκες και αξίες του κάθε ανθρώπου.

Το Financial Planning ή χρηματοοικονομικός σχεδιασμός παρέχει κατεύθυνση και νόημα στις οικονομικές σας αποφάσεις. Σας επιτρέπει να καταλάβετε πώς, κάθε οικονομική απόφαση που λαμβάνετε επηρεάζει άλλους οικονομικούς τομείς. Για παράδειγμα, αγοράζοντας ένα συγκεκριμένο επενδυτικό προϊόν μπορεί να σας βοηθήσει να αποπληρώσετε γρηγορότερα την υποθήκη σας ή μπορεί να ενισχύσετε σημαντικά το αποτέλεσμα της σύνταξης σας. Με το να βλέπετε κάθε οικονομική απόφαση σαν μέρος ενός συνόλου, μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερα τις επιδράσεις που έχει αυτή στους στόχους ζωής σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμοστείτε καλύτερα σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας και να αισθανθείτε πιο ασφαλείς γνωρίζοντας ότι οι στόχοι σας είναι υπό τον έλεγχο σας..

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί αξιοπρέπειας...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα