Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018,

Σύνδεσμος Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών

Ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών (ΣΕΣΑΕ) είναι σωματείο με Μέλη ανώτατα και ανώτερα στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Από την ίδρυσή του το 1933 ο ΣΕΣΑΕ αποτελεί σημαντικό φορέα έκφρασης και διασύνδεσης των στελεχών της αγοράς αναπτύσσοντας επιμορφωτική, πολιτιστική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, με εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις, συζητήσεις, αλλά και παρεμβάσεις στα επίκαιρα θέματα του χώρου. Σήμερα αριθμεί πάνω από 350 μέλη. Στόχος του ΣΕΣΑΕ είναι να βοηθήσει τα Μέλη του να εξελιχθούν επαγγελματικά, να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους επαφές και να συμβάλουν με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη τόσο των εταιριών τους, όσο και του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Η συμμετοχή στον Σύνδεσμο δίνει την ευκαιρία στα πρόσωπα της αγοράς να επικοινωνούν μέσα σε αυτό το φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον.

Η δράση του ποικίλει ανάλογα με τις απαιτήσεις των καιρών.
Επιγραμματικά :

  • εγκαταλείπει τις αρχικές του προθέσεις που ήταν η επεξεργασία νομοσχεδίου «περί ταμείου ασφαλίσεων των ασφαλιστικών υπαλλήλων» και αναπτύσσει πλήρη δράση για την ενίσχυση των υπαλλήλων του κλάδου την περίοδο της κατοχής.

 

  • λαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαλόγου και αντιλόγου στο καυτό θέμα του «ασφαλιστικού μονοπωλίου» στην Ελλάδα και πρωτοστατεί στην κατάργησή του – «Συναγωνισμός τραπεζών εις βάρος επαγγελματικών ασφαλιστών και των μετ΄ αυτών συνδεομένων Ασφαλιστικών Εταιριών». Άλλωστε, η καταλυτική παρέμβαση του Σ.Ε.Σ.Α.Ε. οδήγησε το Κράτος και τους ασφαλιστικούς φορείς στην εκπόνηση και θέσπιση του Ν.Δ. 400/70 «περί ιδιωτικής επιχειρήσεως ασφαλίσεως»

 

  • αντιλαμβάνεται, στις αρχές του αιώνα, την ανάγκη να προχωρήσει σε ανασύνταξη και διεύρυνση της ύπαρξής του. νασυντάσσει το Καταστατικό του και συμπεριλαμβάνει στις τάξεις των Μελών του και τα στελέχη των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων. Μετασχηματίζεται έτσι, σ’ ένα ανακαινισμένο, δυναμικό φορέα που συνδυάζει τη σοφία και τον πλούτο των 70 τότε χρόνων του με τη δημιουργική ένταση της ανανεωμένης νεότητας των νεοεισερχομένων Μελών του.

Οι διοικήσεις του Συνδέσμου των τελευταίων ετών, παράλληλα προς τους κυρίως στόχους του, δημιούργησαν «γέφυρες» επαφής και με εκπροσώπους φορέων της οικονομίας, της πολιτικής και της κοινωνίας γενικότερα, συνειδητοποιώντας ότι, κάτω από τις συνθήκες έντονου ανταγωνισμού στην αγορά, οι ειλικρινά φιλικές – και όχι μόνο τυπικές – διαπροσωπικές σχέσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών.

Διαβάστε εδώ το καταστατικό του Συνδέσμου

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί αξιοπρέπειας...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα