Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018,

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Η ΠΟΑΔ, είναι η δευτεροβάθμια επαγγελματική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε την 12η Νοεμβρίου 1983 με έδρα την Αθήνα και αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθμ. 1635/1984 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (αρ. κατ. στα βιβλία Πρωτοδικείου 372/22-8-1984) με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Ε.Α.)». Η επωνυμία της Ομοσπονδίας και το καταστατικό της τροποποιήθηκαν με την υπ’ αρ. 379/1997 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας (καταχώριση στα βιβλία σωματείων με αρ. 4970/02.05.1997) και ονομάστηκε «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ (Π.Ο.Α.Π.)».Δυνάμει της υπ’αριθμ. 7681/2010 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, τροποποιήθηκε εκ νέου το Καταστατικό της Ομοσπονδίας, έλαβε δε τη σημερινή της επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ (Π.Ο.Α.Δ.)».

Η Έδρα της ΠΟΑΔ είναι στην Αθήνα (Κάνιγγος 27).

Ο Σκοπός της ΠΟΑΔ είναι η διαφύλαξη, η μελέτη και η προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα :
Η καλλιέργεια – υποβοήθηση, ανάπτυξη και διάδοση της συνδικαλιστικής δράσης στους κλάδους της ασφάλισης με τη γενίκευση της συμμετοχής όλων, σε όλες τις βαθμίδες συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Η συστηματική μελέτη των προβλημάτων του κλάδου, για την προσφορότερη συλλογική διεκδίκηση και επίλυση αυτών.
Η ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας των μελών, με την οργάνωσή τους σε νομικά πρόσωπα, για την αποτελεσματικότερη προάσπιση και προαγωγή των οικονομικών, επαγγελματικών και ασφαλιστικών συμφερόντων τους.
Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοηθείας μεταξύ των μελών και την εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης και της ανόδου του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου αυτών και την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η καλλιέργεια, εξύψωση και υπεράσπιση των πανανθρώπινων ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρήνης.
Η διεξαγωγή κάθε νόμιμης μορφής κινητοποιήσεις και δραστηριότητες για τη διεκδίκηση και επίλυση των προβλημάτων και την προάσπιση των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών.
Η επιδίωξη της εκπροσώπησης της οργάνωσης σε συμβούλια, κρατικές επιτροπές και οργανισμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση, πάνω σε θέματα που αφορούν τον κλάδο.
Η έκδοση βιβλίων, εντύπων επαγγελματικού και μορφωτικού ενδιαφέροντος και την ενίσχυση τέτοιων εντύπων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος και την επαγγελματική κατάρτιση και ενημέρωση επί θεμάτων του κλάδου.
Η σύμπραξη και τη συνεργασία με συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς, σε κοινούς στόχους ανάπτυξης και προαγωγής των συλλογικών συμφερόντων των μελών.
Η συμμετοχή οργανικά σε ανώτερες ομοιοεπαγγελματικές συνδικαλιστικές οργανώσεις με ταυτόσημους σκοπούς και επιδιώξεις.

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί αξιοπρέπειας...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα