Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018,

Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

To 2003 ιδρύθηκε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών . Το καταστατικό του ΠΣΕΑΔ καλύπτει όλους τους Επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές της Κύπρου, δηλαδή όσους έχουν Κύρια Δραστηριότητα την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, οπως αναφέρονται στην Κυπριακή Νομοθεσία οι κατηγοριες α)Πράκτορες, β) Μεσίτες, γ) Μεσάζοντες και δ) Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα

Ο βασικός στόχος και σκοπός του συνδέσμου  είναι η κατοχύρωση και αναβάθμιση του ρόλου του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, μέσα στα νέα δεδομένα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατ΄αρχήν σε επίπεδο καταναλωτή και έπειτα σε επίπεδο ασφαλιστικών εταιρειών και πολιτείας.

Αναλυτικότερα ο σύνδεσμος έχει ως στόχους:

1. Τη δημιουργία όλων των αναγκαίων θεσμών για την προστασία του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες που υποβαθμίζουν το κύρος και την αξιοπιστία του.

2. Τη δημιουργία όλων των προϋποθέσεων για την παροχή υψηλού επιπέδου επαγγελματικών ασφαλιστικών υπηρεσιών στους καταναλωτές.

3. Τη δημιουργία και διασφάλιση επαγγελματικών κριτηρίων, βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα αποτρέπουν ερασιτεχνισμούς και είσοδο ακατάλληλων ατόμων στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

4. Την ενεργό συμμετοχή του συνδέσμου μας στη Συμβουλευτική Επιτροπή Ασφαλίσεων και σε όλους τους ασφαλιστικούς φορείς. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας θα εμπλουτίσει και θα βοηθήσει ότι αφορά θέματα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

5. Τη μελέτη των ασφαλιστικών συμβάσεων μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ώστε από τη μια μεριά να τηρούνται οι πρόνοιες της νομοθεσίας αλλά παράλληλα να κατοχυρώνεται ο κατά αποκλειστική απασχόληση επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.

6. Τη σύνταξη, καθιέρωση και επιτήρηση Κώδικα Δεοντολογίας του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

7. Ο σύνδεσμος θα συνεργαστεί πλήρως με τους ήδη υπάρχοντες φορείς ασφαλιστικών θεμάτων όπως, το γραφείο της Εφόρου Ασφαλίσεων, το Συμβουλευτικό Σώμα Ασφαλειών, τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών και το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου.

8. Ο σύνδεσμος έχει επίσης θέσει ως στόχο την αντιπροσώπευση του σε διάφορους Ευρωπαϊκούς Ασφαλιστικούς Φορείς και ιδιαίτερα με την Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι ο σύνδεσμός μας θα βοηθήσει σημαντικά το έργο της Εφόρου Ασφαλίσεων και των Ασφαλιστικών Εταιρειών αφού κοινός μας στόχος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου ασφαλιστικών υπηρεσιών και η προστασία του καταναλωτή.

Όλοι οι στόχοι και σκοποί του συνδέσμου περιλαμβάνονται στο «καταστατικό και κώδικα δεοντολογίας» που έχει εκδοθεί σε βιβλίο, ταυτόχρονα σχεδόν με την ίδρυση του Π.Σ.Ε.Α.Δ.

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί αξιοπρέπειας...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα