Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018,

Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Κεντρικής Ελλάδος

Το 1982 ιδρύθηκε στην πόλη της Λάρισας ο πρώτος σύλλογος ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, “ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ”, από τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές της πόλης.

Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Πρακτόρων (Π.Ο.Α.Π.), η ίδρυση της οποίας ξεκίνησε με την πρώτη Γενική Συνέλευση στην πόλη της Λάρισας τη 12η Νοεμβρίου 1983.

Το 1985 το Σωματείο συμμετείχε με εκπροσώπους του στην επιτροπή εξετάσεων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος, με έδρα την τότε Νομαρχία της Λάρισας.

Στις 24 Μαϊου 1990 συνέχεια του Σωματείου αποτέλεσε η “ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” η οποία απαρτιζόταν από μέλη των Νομών Ημαθίας, Πιερίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας.

Το σωματείο σε συνεργασία με την  Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος πραγματοποίησε κατά καιρούς Ενημερωτικά Συνέδρια στην πόλη της Λάρισας, με θέματα που αφορούσαν τον κλάδο για την ενημέρωση των επαγγελματιών διαμεσολαβητών και των καταναλωτών

Επίσης, η “ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” συνεργάστηκε με το Υπουργείο Εμπορίου, την ΕΠΕΙΑ και πλέον με την ΔΕΙΑ για θέματα και προβλήματα του κλάδου.

Μία από τις μεγάλες επιτυχίες του Σωματείου ήταν η απόφαση της ΔΕΙΑ το 2013 για την άδεια του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Όταν συνεργάτης για οποιονδήποτε λόγο διακόψει τη δραστηριότητά του ή ανακληθεί η άδεια λόγω μη έγκαιρης ανανέωσης, δεν απαιτείται να ξαναδώσει εξετάσεις για να αποκτήσει εκ νέου την άδεια του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Μέχρι τότε, αν για τους παραπάνω λόγους ο Διαμεσολαβητής έχανε την άδεια του ενημερώνονταν από το Επιμελητήριο ότι έπρεπε να ξαναδώσει εξετάσεις από την αρχή Παρακάτω σας παραθέτουμε την σχετική Απόφαση.

12

Το 2003 – έτος το οποίο καθιερώθηκαν υποχρεωτικά οι εξετάσεις για την απόκτηση άδεια επαγγέλματος ασφαλιστικού διαμεσολαβητή – σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Μακεδονίας δημιούργησε την “Τηλετάξη” της Λάρισας για την online – εξ αποστάσεως παρακολούθηση των υποχρεωτικών σεμιναρίων των 100 ωρών ώστε να εκπαιδευτούν νέοι ανεξάρτητοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις του Υπουργείου ώστε να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, το σωματείο έκανε ενημερώσεις στο καταναλωτικό κοινό μέσα από τακτικές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, όπου μέσα από ανοιχτό διάλογο αναδείκνυε θέματα που αφορούσαν την ομαλή λειτουργία της αγοράς καθώς και την προστασία των καταναλωτών αναπτύσσοντας μια άριστη σχέση με τους πολίτες οι όποιοι συχνά επισκέπτονταν τα γραφεία της ένωσης για παροχή συμβουλών.

Η “ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” συνεχίζει την πολύχρονη δραστηριότητά της πλέον με νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με νέα άτομα που δραστηριοποιούνται στην ασφαλιστική αγορά. Έχοντας υπόψιν τις μεγάλες αλλαγές στις οποίες εισέρχεται το επάγγελμα τόσο σε φορολογικό επίπεδο όσο και στο σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας (SOLVENCY II) προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες διαμεσολαβητές να συνδράμουν στο νέο της έργο προκείμενου να δοθεί στο επάγγελμα η άξια που του αρμόζει δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον εργασίας για τα επόμενα χρόνια.

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί αξιοπρέπειας...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα