Παρασκευή 25 Μαΐου 2018,

Οδηγία IDD: Στόχος η προστασία του καταναλωτή

Για την εφαρμογή της οδηγίας IDD μίλησε στο τελευταίο συνέδριο της Insurance Innovation στην Χαλκίδα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ κος Γιώργος Τσακατούρας.

Ο κ. Γιώργος Τσακατούρας έκανε απολύτως σαφές πως αυτή η τρίτη κατά σειρά ευρωπαϊκή ρύθμιση που αφορά τους διαμεσολαβητές έχει ως μοναδικό της στόχο την προστασία του καταναλωτή και πελάτη. Αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές που επιφέρει (η οδηγία) σε ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικά γραφεία και επισήμανε πως ουσιαστικά αφορά στη δημιουργία και στον έλεγχο των ασφαλιστικών προϊόντων, την παρακολούθησή τους και τα δίκτυα διανομής τους.

Ανέφερε επίσης, πως οι ασφαλιστικές εταιρείες στα πλαίσια της υποστήριξης που οφείλουν να παρέχουν στους συνεργάτες τους θα πρέπει να τους υποστηρίξουν συμβουλευτικά καθώς και υποστηρικτικά σε όσες γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι αναγκαίο αλλά και να τους παρέχουν σοβαρή και επαγγελματική εκπαίδευση σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του «οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαγγελματική κατάρτιση, δεδομένων των απαιτήσεων της οδηγίας IDD, και εδώ θα φανεί και η υποστήριξη που θα παρέχει η κάθε ασφαλιστική εταιρεία στο δίκτυό της»

Ένα είναι το σίγουρο, πως τα νέα δεδομένα στην αγορά σε συνδυασμό με τις νέες νομοθετικές αλλαγές, επιβάλλουν σοβαρότητα, βαθιά γνώση του αντικειμένου και άψογο επαγγελματισμό.

Ο κ. Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, θα βρίσκεται στο νέο συνέδριο του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation στα Ιωάννινα την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στο Hotel Du Luc.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα