Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019,

Σκάφη αναψυχής: Αίσθηση ελευθερίας, ασφάλειας και σιγουριάς με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής προετοιμάζουν τα σκάφη τους για καλοκαιρινές θαλάσσιες εξορμήσεις, διενεργώντας τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης και επισκευής τους. Εκτός όμως των εργασιών αυτών, θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν λάβει την απαραίτητη μέριμνα και για τους κινδύνους που ενδέχεται να απειλήσουν τόσο το ίδιο σκάφος, όσο και τους ίδιους. Μιλήσαμε με τον κ. Θανάση Πετρόπουλο, Operations & Customer Experience Manager της AIG Greece σχετικά με όλα εκείνα που οι ιδιοκτήτες σκαφών θα πρέπει να έχουν κατά νου πριν από τη σύναψη ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου:

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους είναι πως η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων είναι υποχρεωτική για όλα τα ταχύπλοα, καθώς και όλα τα σκάφη άνω των επτά μέτρων. Η συγκεκριμένη κάλυψη ωστόσο, δεν επαρκεί για να προφυλάξει το ίδιο το σκάφος από τους πλέον συνηθισμένους κινδύνους, όπως η πυρκαγιά, η κλοπή, οι κακόβουλες ενέργειες, η πρόσκρουση/ σύγκρουση, κλπ. Το βασικό ζητούμενο λοιπόν από ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα είναι η πληρότητα, σε συνδυασμό φυσικά με το κόστος στο οποίο προσφέρεται.

Με γνώμονα τα παραπάνω, η AIG προσφέρει τρία διαφορετικά προγράμματα στη βάση των χαρακτηριστικών του κάθε σκάφους αλλά και των αναγκών και της οικονομικής δυνατότητας του κάθε ασφαλισμένου. Το βασικό πρόγραμμα, πέραν της υποχρεωτικής Αστικής Ευθύνης προς τρίτους,   προσφέρει σε προαιρετική βάση κάλυψη  προσωπικού ατυχήματος για τον ιδιοκτήτη ή/ και τον κυβερνήτη και τους επιβαίνοντες. Το παραπάνω πρόγραμμα  παρέχεται με ετήσιο κόστος που ξεκινά από € 88 και απευθύνεται σε σκάφη αναψυχής πάνω από 7 επτά μέτρα και σε ταχύπλοα

Στο πιο ενισχυμένο πακέτο καλύψεων προστίθεται και η κάλυψη Ιδίων Ζημιών, η οποία προστατεύει το σκάφος, τις μηχανές και τον εξοπλισμό του από κάθε κίνδυνο.  Μεταξύ των καλύψεων του συγκεκριμένου προγράμματος περιλαμβάνονται – ενδεικτικά και όχι περιοριστικά – η σύγκρουση, η πρόσκρουση, η βύθιση, η ανατροπή, οι ζημίες από κακοκαιρία, η κλοπή, η πειρατεία, η πυρκαγιά, οι κακόβουλες ενέργειες, κλπ. Οι καλύψεις αυτές παραμένουν σε ισχύ, τόσο κατά την περίοδο κίνησης του σκάφους, όσο και στη διάρκεια της περιόδου ακινησίας του στην στεριά. Σε αυτές τις περιπτώσεις το συμβόλαιο προσαρμόζεται στα μέτρα του ασφαλισμένου, έτσι ώστε να καλύψει τις δικές του συγκεκριμένες ανάγκες, με βάση τη χρήση που κάνει στο σκάφος του.

Στην τρίτη κατηγορία που αφορά στα σκάφη ιδιαίτερα υψηλής αξίας, η AIG δίνει τη δυνατότητα ασφάλισης μέσω του Private Client Group, προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις, με καλύψεις και υπηρεσίες πέραν από τις συνηθισμένες της αγοράς. Μεταξύ των σημαντικών πλεονεκτημάτων του εν λόγω προγράμματος περιλαμβάνονται:

  • Η κατά παντός κινδύνου κάλυψη & παροχή πολλών συμπληρωματικών καλύψεων
  • Η ασφάλιση σε συμφωνημένες αξίες
  • Η δυνατότητα επανεκτίμησης υφιστάμενων αξιών κατά την ανανέωση
  • Η δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων αξιών και ορίων ευθύνης σε τοπικό επίπεδο

Απολαύστε τις φετινές θαλάσσιες εξορμήσεις σας, συνδυάζοντας την αίσθηση ελευθερίας/τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει ένα σκάφος με την ασφάλεια και τη σιγουριά που σας εγγυάται η λήψη όλων των απαραίτητων καλύψεων/μέτρων.

Άρθρο του Θανάση Πετρόπουλου  Operations & Customer Experience Manager της ΑIG Greece

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα