Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018,

Οι άξονες του 2018

Διάλογος με την πολιτεία – πρωτοβουλίες για τον ασφαλισμένο.

Το 2018 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά για τη χώρα – καθώς προετοιμάζεται για την εποχή μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου -, για την Ελληνική οικονομία και για την ασφαλιστική αγορά ειδικότερα.

Καθημερινά, αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο η αδυναμία του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασφαλισμένων, τόσο στην Υγεία όσο και στη Σύνταξη, αλλά και του κράτους γενικότερα να αντιμετωπίσει μόνο του μεγάλες φυσικές καταστροφές. Μέσα σε αυτό το ευπαθές περιβάλλον, αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και η συμβολή του στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, έχει ξεπεράσει με επιτυχία τις προκλήσεις της οικονομικής ύφεσης και είναι έτοιμη να προχωρήσει δημιουργώντας αξία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ασφαλισμένους, ασφαλιστές, εργαζομένους, μετόχους και κοινωνία. Σήμερα, είναι έτοιμη να παίξει σημαντικό ρόλο ως χρήσιμος θεσμικός εταίρος, που λειτουργεί συμπληρωματικά στη δημόσια ασφάλιση (Σύνταξη, Υγεία,) όπως γίνεται εδώ και χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, για την επόμενη χρονιά, οι κύριοι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθούμε για να σταθούμε δίπλα στη δημόσια ασφάλιση είναι η Σύνταξη, η Υγεία και οι Φυσικές Καταστροφές.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την υιοθέτηση του συστήματος τριών πυλώνων, τη συνεργασία των δημόσιων νοσοκομείων με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, την καθολική εφαρμογή των ιατρικών κλινικών πρωτοκόλλων και τη συζήτηση για ένα θεσμικό πλαίσιο καθολικής ασφάλισης για τον κίνδυνο του σεισμού, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες. Πέρυσι, βάλαμε τα θεμέλια για τη νέα εποχή της αγοράς και το 2018 προχωράμε με πρωταρχικό στόχο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων. Σε αυτό το πλαίσιο, παίρνουμε ως αγορά πρωτοβουλίες για δημόσιο διάλογο με την Πολιτεία και με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να κλείσουν μια σειρά από ανοιχτά θέματα προς όφελος των ασφαλισμένων και της αξιοπιστίας του κλάδου.

Συγκεκριμένα:

Για το θέμα της «Ασπίς» -ένα θέμα που εδώ και χρόνια πλήττει την αξιοπιστία του συνόλου των εταιρειών του κλάδου- θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να βρεθεί μια καλή, βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση. Συγχρόνως, σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου και την ΤτΕ, προχωρούμε τις διαδικασίες για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του «Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων». Ήδη, είναι σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία επιλογής εξειδικευμένης εταιρείας στη διαχείριση αντίστοιχων χαρτοφυλακίων, και εκτιμούμε ότι εντός του δεύτερου τριμήνου του 2018 θα ξεκινήσει η υλοποίηση. Επιπλέον, προχωρούμε 5 σημαντικές πρωτοβουλίες για την καθημερινότητα του πολίτη:

  1. Το νέο Ενιαίο Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, που έχει ήδη ολοκληρωθεί από την αρχή του χρόνου, ενισχύει τη διαφάνεια του κλάδου και βοηθά τον πολίτη να ενημερώνεται σωστά για τον ασφαλιστή του.
  2. Την ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΜΕΔ, για την άμεση και με χαμηλότερο κόστος επίλυση τυχόν διαφορών των ασφαλισμένων με την ασφαλιστική τους εταιρεία.
  3. Την κατάρτιση δέσμης δεικτών υγείας, σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ, ενός σημαντικού έργου για τη σωστή ενημέρωση του ασφαλισμένου, το οποίο θα είναι έτοιμο το δεύτερο τρίμηνο του 2018.
  4. Την επέκταση του επιτυχημένου θεσμού του Φιλικού Διακανονισμού σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, για την οποία οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
  5. Τέλος, τον Κώδικα Δεοντολογίας των εταιρειών Οδικής Βοήθειας, μέσω του οποίου υπογραμμίζουμε τη δέσμευσή μας να είμαστε δίπλα στους ασφαλισμένους μας με ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση.

Παράλληλα, με στόχο ο κάθε πολίτης να αντιληφθεί την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης, εκσυγχρονίζουμε τη στρατηγική επικοινωνίας μας ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζουμε το ύφος της, ώστε η γλώσσα που χρησιμοποιούμε να είναι περισσότερο φιλική, απλή και κατανοητή. Ακόμη, βγαίνουμε μπροστά και σε άλλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και σχεδιάζουμε μια σειρά δράσεων που θα επικεντρωθούν κυρίως στους τομείς της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, της πρόληψης στην υγεία, της προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας και της οικοδόμησης της ασφαλιστικής συνείδησης και της καταπολέμησης του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού.

Το 2018 είμαστε περισσότερο έτοιμοι από ποτέ να υλοποιήσουμε το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από το να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τους κινδύνους στη ζωή, την υγεία και την περιουσία τους.

Άρθρο του κ. Δημήτρη Μαζαράκη, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Broker’s Time 52

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα