Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019,

Η επόμενη μέρα στην Ιδιωτική Ασφάλιση

Η πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά από μία περίοδο σκληρής οικονομικής κρίσης είναι πια γεγονός. Η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία είναι πια ελεύθερη να εκπληρώσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της και μάλιστα χωρίς κυβερνητικό εταίρο που μπορούσε να αλλοιώσει το σχέδιο δράσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κατανοητό όλη αυτήν την περίοδο πως η υγεία και η ασφάλιση θα είναι δύο τομείς με ιδιαίτερη βαρύτητα για το κυβερνητικό έργο. Όσον αφορά την κοινωνική ασφάλιση και το ρόλο που θα διαδραματίσει ιδιωτική, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε πως η κύρια ασφάλιση για σύνταξη και υγεία θα παραμείνει υπό κρατική μέριμνα με την ιδιωτική ασφάλιση να λειτουργεί ως τρίτος πυλώνας, συμπληρωματικός στο ασφαλιστικό σύστημα.

Επίσης, η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο προεκλογικά για ένα σχέδιο υλοποίησης ενός επαγγελματικού τομέα επικουρικής ασφάλισης που θα δίνει πλέον επιλογές στους Νέους ασφαλισμένους και καλύτερες συνταξιοδοτικές προοπτικές.

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε τις συμπράξεις στην υγεία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για αξιοποίηση μονάδων του δημόσιου τομέα υγείας και τον περιορισμό και εξορθολογισμό του κόστους.

Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης πλέον παρόν στις θεσμικές αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δίνουν χώρο στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Αντώνης Αντωνόπουλος,

Δημοσιογραφικό Τμήμα,

Insuranceforum.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα