Σάββατο 23 Μαρτίου 2019,

Η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης της AIG στα πλαίσια ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος

της Γεωργίας Βαρελά, Senior Underwriter  Financial Lines & Casualty AIG

Το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι εταιρείες σήμερα διαρκώς μεταβάλλεται, γίνεται πιο σύνθετο και χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό. Σε αυτό το περιβάλλον οι επαγγελματίες και τα στελέχη των εταιριών οι οποίοι κατέχουν πολύ σημαντικές γνώσεις, εμπειρία και ικανότητες, οφείλουν να προσφέρουν το μέγιστο βαθμό επιμέλειας, συχνά σε στενούς χρονικούς περιορισμούς, ενώ ταυτόχρονα ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό για τις ενέργειές τους.

Συνεπώς, οι εταιρείες θα πρέπει να εκτιμήσουν το ρίσκο στο οποίο εκτίθενται καθημερινά και να σχηματίσουν τις προτεραιότητές τους ώστε να αποφύγουν κρίσεις  που θα επηρεάσουν άμεσα τη φήμη τους και την προβολή τους σε υφιστάμενους και υποψήφιους πελάτες. Τα προγράμματα Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης παρέχουν προστασία στους ασφαλισμένους της AIG, όχι μόνο για απαιτήσεις τρίτων που οφείλονται σε λάθη ή παραλείψεις  κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων, αλλά και για απαιτήσεις τρίτων που σχετίζονται με προσβολή πνευματικής ιδιοκτησίας, δυσφήμιση  και απώλεια εγγράφων. Η Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης της AIG καλύπτει κάθε προσωρινό ή μόνιμο εργαζόμενο, κάθε τωρινό ή παλαιότερο διευθυντή, εταίρο, συνεργάτη, νόμιμο εκπρόσωπο ή υπεργολάβο ενός μεγάλου εύρους επαγγελμάτων που συμπεριλαμβάνει δικηγόρους, λογιστές, ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, μηχανικούς, φυσιοθεραπευτές, κομμωτές κ.α.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όπου εγείρονται απαιτήσεις έναντι των ασφαλισμένων προκύπτουν, επίσης, νομικά έξοδα και κόστη έρευνας τα οποία πολλές φορές είναι ιδιαίτερα υψηλά ακόμα και όταν δεν υπάρχει επιδίκαση αποζημίωσης ή δικαστική απόφαση κατά των ασφαλισμένων. Τα έξοδα αυτά καλύπτονται από τα προγράμματα Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης της AIG η οποία με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει μπορεί να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χειρισμό της έρευνας και της υπερασπιστικής θέσης των ασφαλισμένων της ακόμη και όταν οι απαιτήσεις  εναντίον τους αποκτούν παγκόσμιες διαστάσεις.

Μέσα στα πλαίσια της Επαγγελματικής Ευθύνης εμπίπτει και η απώλεια εγγράφων ή στοιχείων τα οποία οι επαγγελματίες έχουν συχνά στη φύλαξη ή τον έλεγχό τους και για τα οποία είναι νομικά υπεύθυνοι. Σε περίπτωση που αυτά καταστραφούν, απολεσθούν, υποστούν ζημία ή διαγραφούν, η κάλυψη της AIG δεν περιλαμβάνει μόνο την πλήρη αποζημίωση της οικονομικής ζημίας τρίτων, αλλά και το κόστος και τα εξόδα για την αντικατάσταση και ανάκτηση των εγγράφων.

Οι πιθανότητες, επίσης, εξαπάτησης στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον δεν είναι μικρές. Φαινόμενα όπως η απάτη και η ανειλικρίνεια υπαλλήλου μπορεί να συμβούν, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις η AIG προσφέρει κάλυψη στους ασφαλισμένους επαγγελματίες απαλλάσσοντας τους από το οικονομικό βάρος αυτών των υποθέσεων. Έχει χειρισθεί επιτυχώς σχετικές περιπτώσεις όπως για παράδειγμα υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων ή κεφαλαίων πελατών, εικονική τιμολόγηση, απατηλή χειραγώγηση λογαριασμών πελατών, ακατάλληλη ή παράνομη χρήση στοιχείων πιστωτικών καρτών πελατών κ.α.

Η AIG αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο σε θέματα Επαγγελματικής Ευθύνης.  Με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της χειρίζεται σημαντικό αριθμό αξιώσεων για τις οποίες αναλαμβάνει το κόστος υπεράσπισης και έρευνας πριν την απόδοση οποιασδήποτε ευθύνης. Τα τελευταία 10 έτη κατέβαλε σε ευρωπαϊκό επίπεδο περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για αποζημιώσεις επαγγελματικής ευθύνης, ενώ καθημερινά χειρίζεται περίπου 30 νέες απαιτήσεις στην Ευρώπη αριθμός που ανέρχεται στις 8000 ετησίως.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα