Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018,

S&P: Αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου σε «BB+»

Στην αναβάθμιση της μακροχρόνιας πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε BB+ από ΒΒ προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P.

Σύμφωνα με το Reuters, στην έκθεσή του ο οίκος αναφέρει ότι προσδοκεί η κυπριακή οικονομία να αναπτυχθεί κατά 2,7% φέτος και να διατηρηθεί η μέση ετήσια ανάπτυξη μόλις κάτω από το 2,5% τα έτη 2018-2020.

Παράλληλα και όπως μεταδίδει το Reuters, ο διεθνής οίκος υποστηρίζει πως το outlook της χώρας παραμένει σταθερό καθώς από τη μια πλευρά έχει σημειωθεί δημοσιονομική και οικονομική πρόοδος, από την άλλη όμως υπάρχουν ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων στο χρηματοπιστωτικό της τομέα.

Σημειώνεται πως πλέον η Κύπρος «χρειάζεται» να αναβαθμιστεί ακόμη μια βαθμίδα, ώστε το αξιόχρεό της να εισέλθει σε κατηγορία επενδυτικού βαθμού και να μην χαρακτηρίζεται πλέον junk εξέλιξη που θα σημαίνει ότι εξομαλύνονται οι συνθήκες δανεισμού και παράλληλα εισέρχεται στην ποσοτική χαλάρωση.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα