Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019,

Kύπρος: Μάχη ασφαλιστικών για νέα ατομικά συμβόλαια

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τα ατομικά συμβόλαια για ασφάλειες, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου για το εξάμηνο του 2018. Τα συνολικά νέα ατομικά συμβόλαια για ασφάλειες ζωής παρουσιάζουν αύξηση 14% φθάνοντας τα €20,5 εκ. από €18 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Το μεγαλύτερο όγκο των νέων συμβολαίων κερδίζουν η Cyprialife (€6,3 εκ.) και η Eurolife (€5,1 εκ.). Περιλαμβανομένων των single premium, τα νέα συμβόλαια για τη Cyprialife φθάνουν τα €9,1 εκ. και για τη Eurolife τα €7,7 εκ. Σημαντική αύξηση στις εργασίες της σημειώνει και η Universal Life με νέα συμβόλαια €2,9 εκ. Περιλαμβανομένων των single premium, τα νέα συμβόλαια για την UL φθάνουν τα €8 εκ.

O CEO της CNP Cyprus Insurance Holdings, Τάκης Φειδία, σημειώνει στη StockWatch ότι οι νέες εργασίες για τις ασφάλειες ζωής κυρίως οι επαναλαμβανόμενες ασφάλειες παρουσιάζουν σημαντική αύξηση το 2018 όπως διαφαίνεται και από τα στοιχεία του Συνδέσμου. Επισημαίνει ότι η τάση του πρώτου εξαμήνου συνεχίζεται και το δεύτερο εξάμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΑΕΚ, το σύνολο των ασφαλίστρων του κλάδου ζωής (μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας) αυξήθηκαν κατά 10% στα €207,9 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2018 από €189 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς έχει η Universal Life (30,06%) με ασφάλιστρα €62,5 εκ. έναντι 30,92% που είχε το 2017. Ακολουθεί η Eurolife με ασφάλιστρα €45,2 εκ. και μερίδιο 21,76%. Το εξάμηνο του 2017 το μερίδιο της Eurolife ανήλθε στο 22,26%. Την πεντάδα με τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς συμπληρώνουν η CNP Cyprialife (20,62% από 20,26%), η Ancoria με 6,7% από 4,6% και η Prime με 6,5% έναντι 6,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σημαντική αύξηση σημειώνεται στον κλάδο της υγείας εν αναμονή της εφαρμογής του ΓεΣΥ ενώ μικρότερη αύξηση παρουσιάζεται και στο γενικό κλάδο.

ΠΗΓΗ: Stockwatch

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα