Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018,

KΥΠΡΟΣ: Ν.Κουγιάλης: Καταργείται ο ΟΓΑ και μετατρέπεται σε ασφαλιστική εταιρεία

Τη νέα του πρόταση για την πλήρη μετατροπή του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης, παρουσιάζει την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης. Φιλοξενούμενος στον Αctive και την εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ, ο υπουργός εξήγησε ότι δεν θα απολέσει κανείς της δουλειά του, όμως τα τελευταία χρόνια ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο ΟΓΑ, οι γεωργοί μένουν εκτεθειμένοι και ο οργανισμός αδυνατεί να καλύψει τις ζημιές του. Όταν πρέπει είπε, να καλύψεις ζημιές 18- 20 εκ. ευρώ και στα ταμεία υπάρχουν μόνο δύο εκ. ευρώ, τότε είναι μεγάλο το πρόβλημα.

Έχουμε καταλήξει σε ένα πολύ καλό σχέδιο ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει τα τελευταία δύο χρόνια 24 εκ ευρώ προς αποζημίωση των γεωργών, των οποίο το ρίσκο πλέον θα μειώνεται.

“Δεν θα κλείσει ο ΟΓΑ, θα λειτουργεί ως ασφαλιστική εταιρεία στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Το προσωπικό θα αποσπαστεί στο τμήμα γεωργίας και διαφοροποιείται έτσι  η αγορά της γεωργικής ασφάλισης όπως προνοούν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, με το κράτος να αναλαμβάνει ένα μεγάλο βάρος της γεωργικής ασφάλισης”.

Eρωτηθείς για τις αντιδράσεις των γεωργικών οργανώσεων, ο υπουργός Γεωργίας, είπε ότι θα τις ακούσει την Δευτέρα στη Βουλή, όμως αντιπαρέθεσε, δεν υπήρχε και κάποια καλύτερη πρόταση ενώπιον του.

110 εκατομμύρια σε νεαρούς γεωργοκτηνοτρόφους

600 Κύπριοι νεαροί σε ηλικία, αιτήθηκαν χρηματοδότησης από το πρόγραμμα γεωργικής ανάπτυξης με σκοπό να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Έχουμε ενθαρρύνει να αρχίσουν κάποιοι με ιδίο ρίσκο αυτές τις επενδύσεις και θα εγκριθούν περίπου οι 300, οι οποίοι θα λάβουν χρηματοδότηση 110 εκ. ευρω. Τέτοιο ενδιαφέρον πρώτη φορά παρουσιάζεται μετά το 2004, όταν εισήλθαμε στην ΕΕ. Υπάρχει στροφή των νέων στη γεωργοκτηνοτροφία και πλέον ο τομέας αυτό ορθοποδεί και βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά.

Πηγή: philenews.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα