Κυριακή 21 Ιουλίου 2019,

Υποχωρεί η εμπιστοσύνη στις ασφάλειες ζωής

Υποχώρηση παρουσιάζει η εμπιστοσύνη του κοινού στις ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου ζωής σύμφωνα με νέα έρευνα της StockWatch.

Η υποχώρηση αποδίδεται στη μείωση της εμπιστοσύνης προς τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς μετά την κατάρρευση του Συνεργατισμού και αναδεικνύει το σύνθετο περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι ασφαλιστικές τον τελευταίο χρόνο.

Η έρευνα έγινε με δείγμα 600 νοικοκυριά και δείχνει ότι ο βαθμός αξιοπιστίας 8 εταιρειών του κλάδου ζωής ανήλθε τον Μάρτιο του 2019 στο 5,56 από τα 10 από 5,98 στην προηγούμενη έρευνα τον Μάιο του 2018. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2015.

Ο δείκτης αποτυπώνει τις αντιλήψεις των καταναλωτών για τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου ζωής, στηριζόμενος στις απαντήσεις που δίνουν σε δύο ερωτήσεις – πόσο αξιόπιστη είναι η ασφαλιστική εταιρεία και αν θα συστηνόταν σε τρίτους.

Η Universal Life λαμβάνει συνολική βαθμολογία 6,40 από τα 10 όσον αφορά την αξιοπιστία της – 6,9 για το πόσο αξιόπιστη θεωρείται και 5,9 κατά πόσο θα συστηνόταν. Η θυγατρική της Τρ. Κύπρου Eurolife επίσης λαμβάνει βαθμολογία 6,25 από τα 10 όσον αφορά την αξιοπιστία της – 6,8 για το πόσο αξιόπιστη θεωρείται και 5,7 κατά πόσο θα συστηνόταν. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η CNP Cyprialife λαμβάνει βαθμολογία 6,20. Η αξιοπιστία της Metlife βρίσκεται στο 5,35, η Hellenic Alico λαμβάνει 5,30 και η Prime 5,25. Στην κλίμακα αξιοπιστίας, όπως δείχνει και ο πίνακας, ακολουθούν οι Ethniki Insurance και Altius. Το μέγεθος του δείγματος ήταν 600 άτομα. Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, αστικές και αγροτικές περιοχές, άντρες και γυναίκες 18 χρονών και άνω.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία. Η μέθοδος συλλογής στοιχείων ήταν με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RΑΙ. Η συλλογή των στοιχείων έγινε μεταξύ 7-15 Μαρτίου 2019.

Πηγή: stockwatch.com.cy

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα