Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019,

Στην Κύπρο τα ασφαλιστικά προγράμματα σκύλων και γάτων

Είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τα κατοικίδια ζώα τους και αυτοί που τα κακοποιούν. Υπάρχουν τα αδέσποτα και αυτά που καταλήγουν στα καταφύγια. Στην Κύπρο συνήθως τα καταφύγια σκύλων είναι ασφυκτικά γεμάτα, είναι γνωστό πως εξάγουμε αδέσποτα σε χώρες της Ευρώπης, ενώ τα πάρκα, οι γειτονιές και τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αδέσποτα γατιά τα οποία κάποιοι ταΐζουν αλλά δεν στειρώνουν, με αποτέλεσμα αυτά να πολλαπλασιάζονται και φυσικά να μην ευημερούν. Είναι οι ανεύθυνοι που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους στον δρόμο και οι τοπικές αρχές που τιμωρούν το σύνολο των ιδιοκτητών απαγορεύοντας τα σκυλιά στα πάρκα επειδή αδυνατούν να βάλουν πρόστιμα στους παρανομούντες. Με αυτές τις ενοχλητικές ή θλιβερές ιστορίες ασχολείται συνήθως η ειδησεογραφία σε ό,τι έχει να κάνει με τα ζώα…

Σκύλοι και γάτοι

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Των ανθρώπων που σέβονται τα ζώα που υιοθετούν και τα θεωρούν ως μέλη της οικογένειάς τους. Που τα φροντίζουν, τα προσέχουν και τους προσφέρουν ευζωία. Όσοι έχουν υιοθετήσει ένα κατοικίδιο γνωρίζουν ότι η χαρά και η αγάπη που του δίνουν επιστρέφεται εμπράκτως και άνευ όρων. Σε αυτή τη σχέση αφοσίωσης ανθρώπου και ζώου συντροφιάς έχουν στηριχθεί οι ασφαλιστικές εταιρείες στον δυτικό κόσμο για να προσφέρουν πακέτα ασφάλισης για… ζώα!
Στην Ευρώπη τέτοιου είδους προγράμματα έχουν κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια. Στην Κύπρο είναι κάτι πρωτάκουστο και μόλις τους τελευταίες μέρες ένα γραφείο συμβούλων-μεσιτών ασφαλιστικών υπηρεσιών έχει ανακοινώσει πως ξεκινά την προσφορά ενός ασφαλιστικού προγράμματος υγείας και ζωής για κατοικίδια!
Όπως εξήγησε στον «Π» ο Γιώργος Κουσσιής, σύμβουλος ασφαλιστικών υπηρεσιών, το ασφαλιστικό πρόγραμμα για σκύλους και γάτους που προσφέρεται στην Κύπρο προϋποθέτει την ύπαρξη ενός βιβλιαρίου υγείας του κατοικιδίου και δεν θέτει περιορισμούς στο ποιος θα είναι ο κτηνίατρος. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν σκυλιά και γατιά οποιασδήποτε ράτσας ή ηλικίας (από οκτώ εβδομάδων), ενώ το ασφάλιστρο παραμένει το ίδιο εφ’ όρου ζωής. Βεβαίως να σημειωθεί πως εξαιρούνται οι ασθένειες που ενδεχομένως παρουσίασε το ζώο πριν από την ασφάλιση, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις… ανθρώπινες ασφάλειες υγείας και ζωής. Στις παροχές δεν περιλαμβάνεται ούτε ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος, αλλά περιλαμβάνονται όλα τα έκτακτα περιστατικά στα οποία μπορεί να εμπλακεί το ζώο μας. Όπως π.χ. ο τραυματισμός σε ένα οδικό δυστύχημα ή μία επίκτητη ασθένεια.

Απρόσμενα περιστατικά και ατυχήματα

Τα μηνιαία ασφάλιστρα για τα σκυλιά κυμαίνονται από 20-26 ευρώ, αναλόγως της προσφερόμενης κάλυψης, και 16-22 ευρώ για τα γατιά. Όπως προείπαμε, η κάλυψη αφορά τις εξετάσεις που πιθανόν να χρειαστούν σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή απρόσμενων περιστατικών και ασθενειών. Όπως για παράδειγμα αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, ultra sound, φαρμακευτική αγωγή, εγχείρηση, μετεγχειρητική φροντίδα από τον γιατρό, νοσοκομειακή περίθαλψη κ.λπ.
Επίσης, εάν κάποιος χάσει το ζώο του, η ασφάλεια προσφέρει μέχρι και 500 ευρώ για κάλυψη των αναρτήσεων που θα γίνουν ή για την αμοιβή εκείνου που θα βοηθήσει στην ανεύρεση του ζώου. Καλύπτει επίσης με 500 ευρώ τη διαμονή του ζώου σε ξενοδοχείο σκύλου ή γάτου σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης λόγω ασθενείας δεν μπορεί να φροντίζει το κατοικίδιό του. Η ασφαλιστική κάλυψη αφορά και την έκδοση νέου διαβατηρίου ζώου σε περίπτωση απώλειας. Το μέγιστο ποσό χρημάτων που μπορεί να καλύψει ένα ασφάλιστρο ζώου μπορεί να ανέλθει και τις 10 χιλιάδες ευρώ! Εάν ρωτάτε για ασφάλιση έναντι τρίτου (αστική ευθύνη) σε περίπτωση… δαγκώματος ή άλλης σωματικής βλάβης, αυτό δεν καλύπτεται μέσα από τα προσφερόμενα συμβόλαια. Εξ όσων γνωρίζουμε προσφέρεται ωστόσο στο εξωτερικό. Αλλά αν, ω μη γένοιτο, το ζώο αποδημήσει συνεπεία ατυχήματος ή απρόσμενης ασθένειας, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να λάβει αποζημίωση που ξεκινά από τα 500 ευρώ και φτάνει στα 1.000 ευρώ.

Πηγή: politis.com.cy

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα