Σάββατο 20 Ιουλίου 2019,

ΟΕΒ: Έρχονται μειώσεις στα ασφάλιστρα ιδιωτικών εταιρειών λόγω ΓεΣΥ

Μειώσεις στα ασφάλιστρα από την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του ΓεΣΥ προγραμματίζουν οι ιδιωτικές ασφάλειες σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΒ. Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Γιώργος Πέτρου ανέφερε ότι ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες είναι υπέρ της εφαρμογής του ΓεΣΥ και μάλιστα εκτιμούν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες στη νέα εποχή.

“Είναι θετικές οι ασφαλιστικές είναι ότι αν εφαρμοστεί 1η Ιουνίου το ΓεΣΥ, η εξω-νοσοκομειακή, τότε θα μειώσουν τα ασφάλιστρα τους ανάλογα στη λογική ότι δεν σε καλύπτω πλέον σε αυτό τον τομέα άρα θα μειωθούν τα ασφάλιστρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε οι Ασφαλιστικές εταιρείες επεξεργάζονται ήδη το τελευταίο διάστημα το πλαίσιο των υπηρεσιών που θα παρέχουν στην μετά ΓεΣΥ εποχή και μάλιστα κάποιες αναμένουν καλύτερες μέρες.

“Γιατί αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να πάει στο εξωτερικό για μια θεραπεία και δεν μπορεί οικονομικά, θα τον καλύψει η ασφάλεια του. Ή μια υπηρεσία που δεν του προσφέρει το ΓεΣΥ, θα τον καλύψει η ασφάλεια του”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εισήγηση της ΟΕΒ ο Γιώργος Πέτρου ανέφερε ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συμβάλει στις διαβουλεύσεις των εμπλεκομένων ώστε να υπάρξει κατάληξη στα εκκρεμούντα ζητήματα.

“Εμείς έχουμε πει ότι υποστηρίζουμε πλήρως το ΓεΣΥ, παρόλο ότι είχαμε τις δικές μας επιφυλάξεις και κάνουμε μερικές εισηγήσεις. Το πρώτο οι εμπλεκόμενοι να έρθουν πιο κοντά, να εντατικοποιήσουν τις συζητήσεις και διαβουλεύσεις τους, εμείς είμαστε στη διάθεση τους αν μπορούμε να βοηθήσουμε που ήταν και μια παράκληση του Υπουργού Υγείας, αλλά μέχρι να γίνουν όλα αυτά μας πιέζει ο χρόνος. Για αυτό έχουμε κάνει μια εισήγηση ότι, ναι προχωράτε αλλά μπορούμε εν τω μεταξύ να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να διατηρήσει τα συμβόλαια που έχει να στηρίζει τους εργαζόμενους και τους εξαρτώμενους σε τέτοια περίπτωση πώς θα βοηθηθούν αυτοί που υποφέρουν και αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν σήμερα. Εισηγούμαστε ένα τέλος αλληλεγγύης που θα μπορούσε να επιβάλει η Κυβέρνηση ώστε να μαζευτούν αρκετά λεφτά να μπορέσουν να στείλουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία τις ευάλωτες ομάδες των λιστών αναμονής, μέχρι που να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ”, εξήγησε.

Εισηγήθηκε επίσης ότι ιδιαίτερα οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες, δεν θα πρέπει να ακυρώσουν τις ιδιωτικές τους ασφάλειες μέχρι την εφαρμογή του ΓεΣΥ, γιατί σε περίπτωση που αλλάξουν γνώμη θα είναι αργά.

 

Πηγή: alphanews.live

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα