Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018,

Μέρες «Πράξεων 30 & 31» στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της Κύπρου λόγω της κοινοποίησης στον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών των Οδηγιών της Εφόρου Ασφαλίσεων σχετικά με την απόδοση ασφαλίστρων. Όπως είναι γνωστό, παρά την εφαρμογή του Solvency II, στην Κύπρο δεν είχε αλλάξει ο τρόπος εργασίας των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο τρόπος είσπραξης και απόδοσης των ασφαλίστρων.

Οι Κύπριοι Διαμεσολαβητές είναι οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουν τις οδηγίες και να τοποθετηθούν μέσω των οργάνων τους, αλλά θα διακινδυνεύσουμε δύο απλές παρατηρήσεις, σε σχέση βέβαια με την ελληνική πραγματικότητα.

Η πρώτη, έχει σχέση με την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Έφορος την αγορά, αφού δημοσιοποιεί τις οδηγίες 9 1/2 μήνες πριν την εφαρμογή τους την 1/1/2018. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με το περιεχόμενο, δεν φέρνει προ τετελεσμένου την αγορά ούτε ζητά να προσαρμοστεί εντός 2-3 μηνών!

Η δεύτερη αφορά στην φράση: «Ο διαμεσολαβητής εκδίδει και παραδίδει στον πελάτη επίσημη απόδειξη είσπραξης της ασφαλιστικής επιχείρησης η οποία φέρει το όνομα και το λογότυπο της ασφαλιστικής επιχείρησης…. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει ο Διαμεσολαβητής να εκδίδει απόδειξη είσπραξης στο όνομά του ή στο όνομα της εταιρείας του αν ο διαμεσολαβητής είναι νομικό πρόσωπο».

Διαφορετική νοοτροπία, διαφορετική αντιμετώπιση, πιο ξεκάθαρα πράγματα, σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.

Κατά αποκλειστικότητα σας παρουσιάζουμε την επιστολή που απέστειλε η κα Στέφη Δράκου, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου στον κο Μάριο Παυλίδη, Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Επίσης σας παρουσιάζουμε και την 9σελιδη αναφορά με τίτλο «οδηγίες εφόρου ασφαλίσεων σχετικά με την απόδοση ασφαλίστρων» που συντάχθηκε από την Εφορο Ασφαλίσεων της Κύπρου. 

 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα