Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019,

«Κύπρος + 7 χώρες χάνουν το deadline για GDPR»

Οκτώ κράτη μέλη της Ε.Ε. δεν θα είναι έτοιμα να εφαρμόσουν πλήρως τη νομοθεσία της Ε.Ε. για την προστασία των δεδομένων που θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το EU Osberver.

Παρά το γεγονός ότι είχαν δύο χρόνια για να διευθετήσουν τις εγχώριες νομικές πράξεις τους, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Τσεχία, η Ελλάδα και η Ουγγαρία δεν θα είναι έτοιμες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η νομοθεσία, όπως σημειώνεται, είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι εθνικές αρχές θα έχουν τους απαραίτητους πόρους για την επιβολή κυρώσεων του κανονισμού για την προστασία των δεδομένων (GDPR).

«Αναπόφευκτα θα υπάρξει κάποια νομική αβεβαιότητα και η Επιτροπή δεν θέλει να το δει αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη (17 Μαΐου) η Βέρρα Γκιούροβα, Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης. Η Γκιούροβα δήλωσε ότι δεν θα διστάσει να οδηγήσει τις πρωτεύουσες της Ε.Ε. ενώπιον δικαστηρίου σε σοβαρές περιπτώσεις, σημειώνοντας ότι τα κράτη μέλη είχαν αρκετό χρόνο για να πάρουν τα μέτρα τους. Η ίδια έκανε λόγο για αμέλεια και εγχώριες συζητήσεις για τις καθυστερήσεις.

«Νομίζω ότι υπήρξε αρκετός χρόνος», είπε, σημειώνοντας ότι το σχέδιο τελικής έκδοσης του κανονισμού που συμφωνήθηκε από τα κράτη της Ε.Ε. είχε εκπονηθεί τον Δεκέμβριο του 2015.

Το ΕUOsberber σημειώνει πως μόνο η Αυστρία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Κροατία, οι Κάτω Χώρες, η Σουηδία και η Σλοβακία είναι έτοιμες να ψηφίσουν τις εθνικές τους πράξεις έως τις 25 Μαΐου. Άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Λετονία αναμένεται να είναι έτοιμες είτε στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα