Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,

Κύπρος: Σφάζονται ασφαλιστικές – διαμεσολαβητές

Σε πλήρη ρήξη βρίσκονται οι ασφαλιστικές εταιρείες με τους διαμεσολαβητές ενόψει της οδηγίας που εξέδωσε η Έφορος για την είσπραξη και απόδοση ασφαλίστρων από τους διαμεσολαβητές στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαμεσολαβητές έχουν ακολουθήσει τη νομική οδό ζητώντας ακύρωση της οδηγίας – υπόθεση η οποία αναμένεται να εκδικαστεί στις 17/12. Οι διαμεσολαβητές κάνουν λόγο για σκοπιμότητες με στόχο την υφαρπαγή του χαρτοφυλακίου τους από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου κατά τη χθεσινή συζήτηση του θέματος απηύθυνε έκκληση όπως δοθεί παράταση στην εφαρμογή της επίμαχης οδηγίας, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για την ολοκλήρωση και της σχετικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εκκρεμότητα ενώπιον του δικαστηρίου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρία, η οποία διεξήχθη σε έντονο κλίμα, ακούστηκαν βαριές καταγγελίες από τον Σύνδεσμο Διαμεσολαβητών για ασφαλιστικές εταιρείες που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και για συμπαιγνία Εφόρου και Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών με στόχο τη δημιουργία της οδηγίας.

Από την πλευρά της, η Έφορος Ασφαλίσεων Βικτώρια Νάταρ ανέφερε ότι δεν έχει ακούσει κάτι που να την πείσει ότι η απόφασή της για έκδοση τής εν λόγω οδηγίας ήταν λανθασμένη. Όπως είπε, ο πολίτης μπορεί να κρατά αποδείξεις, αλλά η ασφαλιστική εταιρεία δεν παίρνει τα χρήματά της έγκαιρα. Επίσης από την Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών σημειώθηκε ότι τα προβληματικά συμβόλαια είναι πέραν των μισών, προσθέτοντας ότι πάνω από το 50% των claims είναι ανείσπρακτα.

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Στέφη Δράκου, οι διαμεσολαβητές το 2014 είχαν συνολικές οφειλές €45 εκατ., από τις οποίες 41% ξεπερνούσε την περίοδο πίστωσης, ενώ το 29% ξεπερνούσε την περίοδο των 12 μηνών.

Τα στοιχεία διαψεύδουν οι διαμεσολαβητές, οι οποίοι στο υπόμνημα που μοίρασαν ανέφεραν ότι τα ετήσια ασφάλιστρα για το 2016 έχουν ως μέσο όρο είσπραξής τους 4 μήνες πίστωση. Κατήγγειλαν επίσης συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία που δεν πληρώνει τα claims και επομένως δεν έπρεπε να βρίσκεται σε λειτουργία, υπόθεση η οποία βρίσκεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα