Τρίτη 23 Απριλίου 2019,

Κύπρος- Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρία της Επ.Ελέγχου για Olympic Insurance

Στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, η οποία θα εξέταζε τον έλεγχο που ασκούσε η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών στην ασφαλιστική εταιρεία Olympic Insurance μετά την ανάκληση της άδειας της εταιρείας και της εισαγωγής της σε καθεστώς εκκαθάρισης, κατέληξαν τα μέλη της Επιτροπής, ύστερα από σχετικό αίτημα εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας του κράτους.

Η Νομική Υπηρεσία, με επιστολή της προς την Επιτροπή στις 26 Νοεμβρίου του 2018, ζητούσε όπως αναβληθεί η συνεδρία λόγω του γεγονότος ότι η υπόθεση της Olympic Insurance βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου. Αίτημα, ωστόσο, που δεν έγινε αποδεκτό από την Επιτροπή Ελέγχου, με αποτέλεσμα να αρχίσει στις 9.00 η συνεδρία.

Ωστόσο, η παρούσα στη συνεδρία εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας έθεσε νέο αίτημα στην Επιτροπή για διεξαγωγή της συνεδρίας με την παρουσία ορισμένων μόνο προσκεκλημένων, έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν αρνητικός επηρεασμός της υπόθεσης η οποία βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου, τόσο από αναφορές που θα γίνουν κατά τη συνεδρία της Επιτροπής όσο και από το γεγονός ότι αρκετοί προσκεκλημένοι της Επιτροπής Ελέγχου είναι και μάρτυρες στο δικαστήριο.

Αποτέλεσμα ήταν τα μέλη της Επιτροπής να αποφασίσουν στη συνέχεια τη διεξαγωγή της συνεδρίας κεκλεισμένων των θυρών και στην παρουσία μόνο του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου, εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας, της Εφόρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Βικτώριας Νάταρ και εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή θα συζητούσε σήμερα τις «πληροφορίες για ανεπαρκή έλεγχο που ασκούσε η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Olympic Insurance και την εξεύρεση επαρκών πόρων για την ικανοποίηση της δαπάνης που πρέπει να εκταμιευθεί από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων για αποζημίωση 179.000 ιδιοκτητών οχημάτων στη Βουλγαρία και 20.000 στην Κύπρο».

Το θέμα τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής έπειτα από πρόταση των βουλευτών Γιώργου Περδίκη, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Στέφανου Στεφάνου, Σκεύης Κούτρα Κουκουμά και Άννας Θεολόγου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα