Παρασκευή 19 Απριλίου 2019,

Κύπρος: Η σημερινή ημερομηνία, ορόσημο για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα

Παρελθόν αποτελεί η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα μετά από 108 χρόνια ιστορίας. Από σήμερα οι 400.000 πελάτες του Συνεργατισμού γίνονται πλέον πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας, καθώς η Ελληνική ανέλαβε και επισήμως το δίκτυο καταστημάτων της ΣΚΤ. Πλέον ο Συνεργατισμός έπαυσε να είναι τραπεζικό ίδρυμα και μετατράπηκε σε φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων υπό την ονομασία ΣΕΔΙΠΕΣ.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Το τραπεζικό σκηνικό της Κύπρου αλλάζει άρδην καθώς η τελευταία κυπριακή τράπεζα είναι πια παρελθόν, ενώ πλέον η Ελληνική Τράπεζα περνά στη δεύτερη θέση ως το μεγαλύτερο συστημικό πιστωτικό ίδρυμα. Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα θα κονταροκτυπηθούν στα μερίδια αγοράς. Δύο τράπεζες θα ελέγχουν πλέον τα δύο τρίτα των καταθέσεων, ενώ ένα στα δύο δάνεια που υπάρχουν στο σύστημα θα βρίσκεται στα χαρτοφυλάκια Τράπεζας Κύπρου και Ελληνικής Τράπεζας.

Πάντως, η Ελληνική Τράπεζα δηλώνει πανέτοιμη να υποδεχθεί τόσο τους πελάτες του Συνεργατισμού όσο και τους εργαζομένους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας που μεταφέρονται στην Ελληνική.

Όπως τονίζει η πρόεδρος της Επιτροπής Ενσωμάτωσης της τράπεζας Ειρένα Γεωργιάδου, δεν θα αλλάξει τίποτα στις συναλλαγές των πελατών των δύο τραπεζών, ενώ σήμερα θα είναι ανοιχτά όλα τα υποκαταστήματα της ΣΚΤ για να εξυπηρετήσουν το κοινό.
Σύμφωνα με την Ελληνική Τράπεζα, όλες οι ΑΤΜ και των δύο δικτύων καταστημάτων θα μπορούν να εξυπηρετούν όλους τους πελάτες χωρίς οποιαδήποτε χρέωση.

Επίσης, από σήμερα, οποιεσδήποτε μεταφορές χρημάτων (SEPA payments) μεταξύ των δύο δικτύων θα γίνονται χωρίς χρέωση και θα διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα. Συνεπώς συναλλαγές όλων των πελατών πρώην ΣΚΤ και Ελληνικής θα γίνονται χωρίς χρέωση την ίδια μέρα.

Οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες θα παραμείνουν σε ισχύ και θα δουλεύουν σε οποιαδήποτε ΑΤΜ. Προς το παρόν τα βιβλιάρια επιταγών θα ισχύουν κανονικά, ενώ από τις 10 Σεπτεμβρίου για τους πελάτες της πρώην ΣΚΤ θα εκδίδονται βιβλιάρια επιταγών της Ελληνικής.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα