Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018,

ΓεΣΥ, υγεία, Κύπρος

Κύπρος: Δεν ικανοποιούνται οι ασφαλιστικές με το νομοσχέδιο του ΓεΣΥ

Δεν ικανοποιούνται οι ασφαλιστικές εταιρίες με το προτεινόμενο νομοσχέδιο για το ΓεΣΥ, χαρακτηρίζοντάς το «ανεπαρκές» και «ελλιπές», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Ανδρέα Κρητιώτη, ο οποίος μίλησε σε διάσκεψη Τύπου.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, οι εκτιμήσεις των εταιριών, τις θέλουν να επιβαρύνονται με ζημιές μέχρι και 50% επί του κύκλου εργασιών από ασφάλειες υγείας, λόγω του προτεινόμενου μονοασφαλιστικού συστήματος.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου ασφαλιστών και εκπροσώπων όλων των εταιρειών, με τον κ. Κρητιώτη να επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του συνδέσμου για ένα ΓεΣΥ με τα κριτήρια της καθολικότητας και αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με επιλογές γιατρού, νοσοκομείου και ασφαλιστικού φορέα, με πρώτη προτεραιότητα τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Τόνισε, δε, ότι ο Σύνδεσμος εκτιμά πως ένας μικρός αριθμός ασφαλισμένων σε ιδιωτικές εταιρείες πιθανόν να θελήσει να κρατήσει την ιδιωτική του ασφάλεια μέχρι να διαπιστώσει πώς θα εξελιχθεί το σύστημα, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι περισσότεροι ασφαλισμένοι θα διακόψουν την ασφάλεια τους από τις ιδιωτικές εταιρείες γιατί δεν θα μπορούν να πληρώνουν διπλά ασφάλιστρα.

Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι «όσοι καλύπτονται από ομαδικά σχέδια που παρέχονται συνήθως από τους εργοδότες τους και με δική τους συνεισφορά, θα διακόψουν αμέσως την ιδιωτική ασφάλεια τους, διότι ο εργοδότης δεν θα μπορεί να πληρώνει διπλή συνεισφορά» και ανέφερε ότι στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες υπάρχουν 235 χιλ. ασφαλισμένοι.

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια του συνδέσμου Στέφη Δράκου, εξέφρασε την ενόχληση των ασφαλιστικών εταιρειών στις απόπειρες δαιμονοποίησης της αντίθετης άποψης.

Παράλληλα, απάντησε στις κατηγορίες που εξαπολύονται από διάφορες πλευρές εναντίον του συνδέσμου, χαρακτηρίζοντάς τες ανυπόστατες.

 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα