Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018,

Κυπριακή Οικονομία: Έπεσε η αξιοπιστία ασφαλειών οχημάτων

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών υποχώρησε η αξιοπιστία των οδηγών προς τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων.

Σύμφωνα με νέα έρευνα εμπιστοσύνης της StockWatch με δείγμα 600 νοικοκυριά, η μέση βαθμολογία που έλαβαν οι 10 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου υποχώρησε στο 5.52 από 5.78 που ήταν η μέση βαθμολογία στην έρευνα Μαΐου του 2016.

Eίναι το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν οι σχετικές έρευνες τον Ιανουάριο του 2014.

Ο δείκτης αξιοπιστίας μεταξύ των ασφαλιστικών του τομέα οχημάτων αποτυπώνει τις διαφορές που υπάρχουν στις αντιλήψεις των ασφαλιζόμενων για τις διάφορες εταιρείες και αποτυπώνει τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών.

Σε σχέση με πέρσι, όλες οι εταιρείες είχαν χαμηλότερες βαθμολογίες πλην της CNP και των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου.

DeiktisAxiopistiasAsfaleiaOximaton_6.7.17

Στην έρευνα οι καταναλωτές κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο αξιόπιστες είναι οι 10 μεγαλύτερες (σε ασφάλιστρα) εταιρείες ασφάλισης οχημάτων και εάν θα τις σύστηναν με βαθμολογία από 0-10.

Τις ψηλότερες μονάδες έλαβαν οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου που συνδέονται με την Τρ. Κύπρου. Έλαβαν 6,40 – την ίδια βαθμολογία που είχαν και πέρσι.

Ακολουθεί η CNP Ασφαλιστική που κατάφερε να διατηρήσει την ίδια βαθμολογία με πέρσι (6),η Παγκυπριακή Ασφαλιστική που συνδέεται με την Ελληνική Τράπεζα (5,95), η Gan Direct (5,60) και η Prime (5,55).

Το μέγεθος του δείγματος ήταν 600 άτομα και το μέθοδος συλλογής των στοιχείων ήταν τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RAI Consultants.

Η κάλυψη ήταν παγκύπρια σε αστικές και αγροτικές περιοχές, άντρες και γυναίκες άνω των 18 ετών.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Η συλλογή των στοιχείων έγινε μεταξύ 12-16 Ιουνίου 2017.

 

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα