Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018,

Η KPMG Κύπρου ενημερώνει για την φορολογία

Η KPMG Κύπρου οργάνωσε και πραγματοποίησε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση σχετικά με την τεχνολογική καινοτομία στο πεδίο της έμμεσης φορολογίας και παρουσίασε για πρώτη φορά τη λύση της AVCS (KPMG’s Automated VAT Compliance Solution – Αυτοματοποιημένη Λύση Συμμόρφωσης Φ.Π.Α.). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Με διαφωτιστικές παρουσιάσεις, η ατζέντα της εκδήλωσης συμπεριέλαβε τόσο τεχνολογικά όσο και κανονιστικά ζητήματα, με απώτερο σκοπό την προβολή της τεχνολογίας ως βασικού πυλώνα για την αποτελεσματική διαχείριση της συμμόρφωσης σχετικής με την έμμεση φορολογία, μέσω δεδομένων ανάλυσης και αυτοματοποίησης.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξαν ο κ. Γεώργιος Μαρκίδης, Διοικητικός Σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος Φορολογίας της KPMG Κύπρου και ο κ. Γιώργος Τζιωρτζής, Διοικητικός Σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διοίκησης της KPMG Κύπρου, οι οποίοι καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Μιχάλης Γρέκας, Principal υπηρεσιών Έμμεσης Φορολογίας της KPMG Κύπρου, αφού παρουσίασε τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις τρέχουσες τάσεις της ΕΕ σχετικά με την έμμεση φορολογία, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία έχει επηρεάσει τον φορολογικό τομέα γενικότερα δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «πολλές πτυχές της ψηφιακής επανάστασης εξακολουθούν να ενσωματώνονται στο φορολογικό κόσμο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια σημαντική παγκόσμια μετατόπιση. Όχι μόνο τα επιχειρηματικά μας μοντέλα θα απαιτούν ουσιαστική επανεξέταση καθώς αναζητούμε νέες πηγές αξίας, αλλά η προσωπική μας ζωή θα επηρεαστεί δραματικά. Το βασικό μήνυμα είναι ότι η ταυτότητα ενός επαγγελματία φορολογίας θα αλλάξει σημαντικά».

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπότσαρης, Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διοίκησης της KPMG Κύπρου, είπε πως η τεχνολογία σήμερα επηρεάζει καθοριστικά τον επιχειρηματικό κόσμο και ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν αυτές τις καινοτόμες τεχνολογίες και να τις χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Επιπλέον, επεξήγησε το ρόλο της ομάδας ψηφιακής καινοτομίας της KPMG Κύπρου στην παροχή βοήθειας στους πελάτες της: «η ομάδα μας σχεδιάζει και παρέχει καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, που μεταμορφώνουν την εμπειρία των χρηστών και ενσωματώνουν τις γνώσεις και την εμπειρία της KPMG». Αμέσως μετά, ο κ. Φάνος Γεωργίου, Διευθυντής υπηρεσιών Έμμεσης Φορολογίας της KPMG Κύπρου, παρουσίασε την αυτοματοποιημένη λύση συμμόρφωσης Φ.Π.Α. της KPMG και ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της.

Τέλος, ο κ. Γεράσιμος Ντούσκας, Principal Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διοίκησης της KPMG Κύπρου, αναφέρθηκε στη δυναμική και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα αξιόπιστα δεδομένα ανάλυσης καθώς και την επιπρόσθετη αξία που παράγουν από τα δεδομένα και τις πληροφορίες μιας επιχείρησης. Ο κ. Ντούσκας είπε, μεταξύ άλλων: «στο σημερινό, συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρείν, όλες οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται σε δεδομένα. Εάν χρησιμοποιηθούν σωστά, τα analytics έχουν τη δύναμη να αυξήσουν τα έσοδα, να μειώσουν το κόστος και να ελαχιστοποιούν το ρίσκο σε όλη την επιχείρηση. Το μέλλον είναι εδώ…και βρίσκεται στα δεδομένα σας».

Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στο περιεχόμενο των παρουσιάσεων. Οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης έδειξαν ενδιαφέρον για τις καινοτόμες προσεγγίσεις, τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις, τα πλεονεκτήματα των λύσεων και τα κανονιστικά πλαίσια που σχετίζονται με την έμμεση φορολογία. Στο τέλος, πέρα ​​από τη δικτύωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με το προσωπικό της KPMG.

Πηγή: sigmalive.com

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Black Friday στην ασφαλιστική συνείδηση

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα