Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019,

Επιτροπή Θεσμών Κύπρου: Αναγκαία η απλοποίηση των ασφαλιστικών συμβολαίων

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τη λειτουργία του θεσμού της Εφόρου Ασφαλίσεων, με επικέντρωση στις σχέσεις ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλισμένων, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου τόνισε πως οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να απλοποιήσουν τα συμβόλαιά τους, ώστε να είναι κατανοητοί οι όροι στους πελάτες τους. Νομοθετικές πρωτοβουλίες για το θέμα δεν αποκλείεται να ληφθούν.

Το παρόν στην συζήτηση έδωσαν επίσης, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, η Έφορος Ασφαλιστικών Εταιρειών Βικτώρια Νάταρ και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Στέφη Δράκου.

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες, αν θέλουν να διατηρήσουν το καλό τους όνομα στην αγορά, πρέπει να είναι ξεκάθαρες στο τι προσφέρουν, ώστε να είναι κατανοητό στον πολίτη», δήλωσε ο κ. Ζαχαρίου. «Πρέπει να απλοποιηθεί η γλώσσα που είναι γραμμένα τα συμβόλαια για τους καταναλωτές, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και να σταλούν οδηγίες στους ασφαλιστές να είναι ξεκάθαροι ως προς το τι προνοούν τα συμβόλαια», συμπλήρωσε. Τέλος, σημειώθηκε πως ζητήθηκαν στοιχεία από τις εταιρείες και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, ώστε να διαφανεί αν χρειάζεται να επέμβει νομοθετικά η Βουλή.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Περί τεκμηρίων ο λόγος…

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα